9 iunie 2013

Gem de cirese







Ingrediente:
2 kg cirese fara samburi
750 gr zahar
zeama de la o lamaie


Preparare:
1. Ciresele spalate si curatate de samburi le punem intr-o cratita. Inainte de a rasturna peste ele zaharul, le sfarmam putin cu tocatorul de la mixer ca sa nu ramana intregi ca la dulceata.
2. Punem zaharul peste ele si le asezam la foc mic. Cand incepe sa fiarba, adunam spuma rezultata pana cand suprafata ramane curata. Adaugam sucul de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 1.30-2.00 ore sau pana cand gemul se leaga si nu mai este asa apos. Amestecam mereu ca sa nu se prinda de fundul vasului.




3. Punem gemul fierbinte in borcane curate si uscate. Le punem capacele, le acoperim cu un prosop gros si le lasam sa se raceasca complet, dupa care le asezam in camara.


Pofta buna!

8 comentarii:

  1. Deliciosa mermelada de cerezas,me encanta....Besets.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce culoare frumoasa are!Gustul este pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmm, mi-ai facut o poftaaaaa
    Imi plac la nebunie ciresele, nu stiu cum sa fac sa salvez un kilogram pentru dulceata!

    RăspundețiȘtergere
  4. mmm, n-am facut niciodata de cirese. O sa incerc, arata foarte bine !

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos, Mary!!!

    Multumesc frumos, DiaMar!!!

    Multumesc frumos, Oana!!!Da, cu greu am salvat si eu cateva:)

    Multumesc frumos, Mihaela!!!Este tare bun!Merita incercat;)

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Sebastian!!!

    Va doresc o saptamana cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos arata!
    Week-end frumos, Licuta!

    RăspundețiȘtergere