Condimentul "garam masala" se foloseste in bucataria indiana, pentru a da savoare fripturilor, vanatului, chiftelelor, muraturilor si anumitor deserturi. Sunt multe variante de retete si fiecare isi poate crea propria combinatie. Eu m-am oprit la 5 condimente, ele fiind cele mai des intalnite in acest amestec.
Ingrediente:
1 lingura seminte de chimion
1 lingura seminte de coriandru
2 lingurite piper negru
1 baton de scortisoara sfarmat
1 lingura de nucsoara maruntita sau praf
Preparare:
1. Semintele de chimion si coriandru le punem intr-o tigaie si le prajim cateva minute, sa elibereze aromele.
2. Punem toate condimentele intr-o rasnita de cafea si le macinam pana obtinem o pulbere fina.
3. Cernem amestecul printr-o sita fina si repetam operatiunea cu ceea ce nu trece prin sita.
4. Amestecam totul si pastram condimentul intr-un recipient inchis ermetic.
Pofta buna!
Cred ca-i tare pe placul nostru amestecul asta de condimente!
RăspundețiȘtergereFrumoasa prezentare!
RăspundețiȘtergereDestul de simplu de preparat, extrem de aromat :)
RăspundețiȘtergereCe poze!!! Foarte frumos prezentat ;) Te pup
RăspundețiȘtergereDeosebita prezentarea si foarte interesant articolul. Felicitari!
RăspundețiȘtergereCe prezentare!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Simona!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Maria!!!
Multumesc frumos, Oana!!!Asa este!
Multumesc frumos, Paula!!!
Multumesc frumos, ReteteSavuroase!!!
Multumesc frumos, Mitinita!!!
Va pup si va doresc o seara minunata!
Nu am baton de scortisoara, ci scortisoara praf. cate grame aprox de scortisoara praf as putea folosi in locul batonului?
RăspundețiȘtergerePoti sa pui si scortisoara praf fara nici o problema, Simona! Cred ca o lingurita rasa ar fi de ajuns.
RăspundețiȘtergereTe pup si iti doresc o zi minunata!
Ce poze minunate faci! pupici!
RăspundețiȘtergere