27 februarie 2012

Gogosi pufoase




   Pufoase si apetisante, aceste gogosi delicioase sunt desertul ideal pentru copii, parinti si bunici!



Ingrediente:
500 gr faina
200 ml lapte
25 gr unt gras
25 ml ulei
25 gr drojdie
1 ou
3 linguri cu zahar
esenta de vanilie
coaja rasa de la 1/2 lamaie
un praf de sare
zahar pudra vanilat (pt. pudrat)

Preparare:

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie.
2. Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu drojdia inmuiata in lapte, oul, untul topit, praful de sare, coaja rasa de lamaie si laptele caldut. Framantam aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5-10 minute pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.
3. Din aluatul crescut intindem o foaie de 5-6 mm grosime. Taiem gogosile cu un pahar mare (diametru 7-8cm) si le lasam sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit.

 
4. Dupa ce s-au racorit, le pudram cu zahar si le servim.

 
 

Pofta buna!

P.S. Gogosile prajite se pot umple cu gem, crema de ciocolata sau vanilie, folosind o seringa de patiserie. Eu am umplut cateva cu crema de ciocolata.

54 de comentarii:

  1. Chiar ieri am vrut sa fac,dar m-a lovit o lene din aceea de zile mari,asa ca am renuntat.Acum "fur"una de la tine.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bune gogosile un desert simplu si bun

      Ștergere
  2. cu sectiunea m-ai dus direct in cele mai frumoase si mai dulci vise ale copilariei! Sunt superbe!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar le-am terminat dar le-as incerca si pe pufoasele tale!

    RăspundețiȘtergere
  4. bune, bune, la noi bunica e experta, mama face minciunele :) ... eu doar le mananc :)) pacat ca esti si sunt si ele departe!

    RăspundețiȘtergere
  5. le adorrrr!:)a tale sunt de revista:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce dor imi e de gogosi, cred ca e timpul sa ma apuc sa fac si eu :) Ale tale arata fantastic de bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt minunate! Mie nu imi ies niciodata asa de pufoase (-:

    RăspundețiȘtergere
  8. Astea da gogosi pufoase! Una este a mea!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Cat de bine arata , mi-ai facut o pofta ....

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce bunatati apetisante ai aici!

    Antonina

    RăspundețiȘtergere
  11. Stiam eu ca nu trebuie sa intru la tine. Doamne ce pofta mi-ai facut. Mi-nu-na-te.

    RăspundețiȘtergere
  12. Superbe! Vreau si eu!!! Imi plac si umplute!! Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cat de bine arata , sunt exact pe placul meu , pline pe dinauntru !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Ai si pentru mine una?Multumesc!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu mare placere te servesc, DiaMar!!!Pup si multumesc frumos!

    Multumesc frumos, Emily!!!

    Multumesc frumos, Teo!!!

    Multumesc frumos, Alison!!!

    Multumesc frumos, Andreea-Elena!!!

    Multumesc frumos, Just me!!!

    Multumesc frumos, Mihaela!!!

    Multumesc frumos, Fancy Cake!!!Toata treaba este sa fii atenta la timpul pentru crescut si atunci sigur ies pufoase si fara gaura in mijloc:)

    Multumesc frumos, Simona!!!

    Multumesc frumos, Dorina!!!

    Multumesc frumos, Antonina!!!

    Multumesc frumos, Lilly!!!

    Multumesc frumos, Adela!!!Si eu le prefer pe cele umplute dar nici pe cele simple nu le refuz:))

    Multumesc frumos, Catkitchen!!!

    Multumesc frumos, Milica!!!

    Va pup cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Astea da pufosenii!!!! Arata perfect!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc frumos, Cristina!!!Pup si o seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Sa ai o primavara frumoasa! Pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumesc frumos, Mirela!!!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc frumos, Cristina!!!Asemenea si tie!Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  21. Perfecte!!!Un Martie minunat iti doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Sa ai o primavara frumoasa si tot ce iti doresti!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumesc frumos, Aziz!!!Asemenea si tie!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc frumos, Teo!!!Pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  25. Le-am facut si eu! Tare bune sunt! Doar ca nu mi-au iesit chiar asa pufoase si majoritatea sunt goale inauntru. Dar nu-i bai, s-au mancat asa!
    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
  26. Ma bucur Alexandra ca ti-au placut!!!Trebuie lasate la crescut cat mai mult inainte sa le pui la prajit. Daca nu sunt crescute destul, in momentul in care le punem in uleiul incins, cresc si se formeaza golul la mijloc.
    Si eu am patit asa la ultimele pe care le-am facut. Nu am mai avut rabdare sa le las sa cresca, inainte sa le pun la prajit si au facut gaura la mijloc. Dar nu au avut timp sa se raceasca prea bine ca erau si mancate:)
    Pup si noapte buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  27. Si eu care credeam ca adevaratele gogosi sunt cele cu gol. De fapt asa vorbeste lumea prin targ.....Acum nu mai cred !
    Nu exista reteta facuta de tine care sa nu ma impresioneze.

    daca nu e secret, imi poti spune ce aparat foto ai ?

    multumesc,
    Miha

    RăspundețiȘtergere
  28. Multumesc pentru cuvintele frumoase, Miha Sun!!!Am un Canon EOS 550D.

    RăspundețiȘtergere
  29. Multumesc mult pentru reteta. Am urmat-o intocmai si au iesit pufoase! E prima data cand fac gogosi si nu ma asteptam sa iasa. O zi buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Cu mare placere, Elena!!Ma bucur ca ai incercat reteta!Adevarat, daca se respecta reteta, este imposibil sa nu iasa la fel ca acestea:)Pup si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  31. Multumesc mult pentru reteta. Au iesit exact ca ale tale si o sa-ti cer acum permisiunea de a posta reteta pe blogul meu. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  32. Cu mare placere, Constantin!
    Multumesc ca ai incercat reteta si ma bucur ca ti-au placut!
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna Licuta ! Am incercat reteta de gogosi, si au iesit SUPER!!!!!!!!!!!! PUFOASE si GUSTOASE!!!!!! Multumesc , nota 10.

    RăspundețiȘtergere
  34. Au iesit super!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. Ma bucur tare mult, Cristina!!!
    Multumesc ca ai incercat reteta si ca ti-au placut!
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  36. M-ai facut o poftaaaaa :)))) !!!tare bine arata...cred ca o sa fac si eu astazi...

    RăspundețiȘtergere
  37. Multumesc frumos, Onutza!!!Daca faci, astept impresii:)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna ziua.Caut demult o reteta perfecta de gogosi.Desi le-am mai facut in trecut de mai multe ori,dupa reteta propie,reteta d-voastra e cea mai buna.Gogosile ies foarte pufoase si gustoase.
    D-zeu sa va tina harul si priceperea.Felicitari pt blog.La cat mai multe retete.

    RăspundețiȘtergere
  39. Ma bucur Anamaria, ca ai incercat reteta! Daca este respectata intocmai reteta, este imposibil sa nu iasa la fel de crescute si pufoase!
    Multumesc frumos pentru urari!
    Te pup si iti doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  40. La mine in familie exista traditia de a face gogosi in noaptea de anul nou .Se face aluatul in anul vechi si se lasa la crescut pina in anul nou cind se prãjesc si se servesc tuturor pentru a aduce prosperitate in casã . In fiecare an incerc cite o reteta noua. Sunt de 8 ani in portugalia si in fiecare an continui traditia familei . Vreau sa va spun ca niciodata nu am facut gogosi asa de pufoase ca anul acesta cind am folosit reteta dumneavoastra . Va multumesc si va doresc tot binele din lume ca sa mai postati si alte retete. LA MULTI ANI CU FERICIRE SI MULTA SANATATE.Adela

    RăspundețiȘtergere
  41. Adela, ma bucura mult ce mi-ai scris si multumesc frumos pentru urari!!!
    Te pup si iti doresc sa ai un an plin numai de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna, am o intrebare!

    Pot pune in compozitie frisca lichida pentru a inlocui laptele sau o parte din lapte? Credeti ca ar iesi mai bun sau... nu?

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  43. Adriana, nu am incercat niciodata cu frisca, dar cred ca nu are de ce sa iasa rau.
    Ca sa vezi diferenta, ar trebui sa incerci mai intai reteta cu lapte si dupa aceea cu frisca.
    O seara minunata iti doresc si astept impresii dupa ce le faci!

    RăspundețiȘtergere
  44. Le-am incercat azi si eu! sunt perfecte, pufoasae si delicioase! Multumim pentru reteta! :-*

    RăspundețiȘtergere
  45. Toate felicitarile de mai sus si din partea mea... acum fug ca trebuie sa le prajesc... :)

    RăspundețiȘtergere
  46. am incercat azi reteta ta de gogosi si mi-au iesit foarte bune, gustoase si frumoase. Multumesc de reteta :*

    RăspundețiȘtergere
  47. foarte bune gogosile.au iesit super,inca 2 prietene mi-au cerut reteta.acum sunt la dospit din nou.azi am facut in graba si am uitat sa pun ulei.sper sa imi iasa.multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  48. Multumesc frumos, Anonim!!!

    Multumesc frumos, Cristian!!!

    Multumesc frumos, Corina!!!

    Multumesc frumos, Flory!!!

    O seara minunata va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  49. Baietelul meu de 4 ani e lesinat dupa aceste gogosi. ce-i drept , are si de ce. diseara le execut pt a 4 oara. de fiecare data mi-au iesit assolut delicioase. multumesc pt aceasta reteta ff buna!!

    RăspundețiȘtergere
  50. Am facut si eu si mi-a iesit la fel de pufoase si de gustoase dupa reteta asta. Sa avem pofta!!!!!-))))

    RăspundețiȘtergere
  51. Doar ce le-am făcut....sunt extraordinare!!! Multumim de reteta!

    RăspundețiȘtergere