23 februarie 2012

Ciocolata de casa




    Am incercat diferite variante pentru ciocolata de casa si din multe retete adunate, putin modificate, am ramas la aceasta:))


 
Ingrediente:

300 gr zahar
125 ml apa
300 gr lapte praf
50 gr cacao
150 gr unt
100 gr alune de padure prajite
esenta de migadale sau rom


Ingrediente:

1. Punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul mai gros si fierbem pana devine un sirop gros putin mai subtire decat mierea.
2. Adaugam cacao, mai dam in cateva clocote dupa care oprim focul, adaugam untul si amestecam bine pana se incorporeaza complet.
3. Adaugam esenta de migdale si treptat laptele praf. Amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza.
 


4. Ungem cu unt un vas Yena de dimensiuni aproximative 28x18 cm si apoi turnam compozitia netezand-o cu o spatula.
5. Infingem in ciocolata alunele de padure, netezind apoi cu spatula, acoperim vasul cu o folie si dam la rece pentru cateva ore.Taiem patratele si servim.




Pofta buna!

34 de comentarii:

  1. Delicioasa! Am sa incerc si eu reteta ta.efort

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Mie mi-e frica sa nu obtin cocoloase!Poate o sa ii vina randul intr-o zi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place mult ciocolata de casa! As manca zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ati innebunit copilul cu ciocolata asta de casa!Daca nu imi iese voi sunteti de vina(tu si Cristina):)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am mai facut demult cioco in casa, asa ca am ratacit si reteta. Dupa cat de frumos arata a ta, reteta viesen akeductoe de retinut. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Grozav arata,felicitari!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. mmmmm...ce delicios arata...aveam si eu o reteta de ciocolata de casa dar n-am mai facut-o de mult timp....mi-ati facut pofta...weekend-ul asta trebuie sa fac ciocolata neaparat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu vin cu cafeaua!!!Excelent arata!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Excelenta ciocolata ! Super prezentarea !! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai... mie nu-mi iese.A ta arata asa cum trebuie sa arate: perfecta.
    Eu incerc si reteta ta, sa-mi ti pumnii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nici mie nu mi-a iesit pana acum nici o ciocolata calumea. Voi salva reteta ta si-o voi pune in practica. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce poftã mi-ai fãcut!e super:)

    RăspundețiȘtergere
  13. si baiatul meu e fan ciocolata de casa...dar el o prefera pe cea alba cu vanilie!

    RăspundețiȘtergere
  14. am lapte praf! super! am acum si reteta! :*

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Fancy Cake!!!Ca sa nu faca cocoloase, trebuie amestecata foarte bine cu telul.

    Multumesc frumos, Cristina!!!

    Multumesc frumos, Teo!!!Trebuie sa iasa, ca nu e o treaba complicata:))

    Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

    Multumesc frumos, Flory!!!

    Multumesc frumos, Sudessa!!!

    Multumesc frumos, Andreea!!!Este usor de facut, totul e sa fie siropul bine fiert, ca sa se poata intari ciocolata:)

    Multumesc frumos, Aziz!!!Te astept cu drag!

    Multumesc frumos, Mirela!!!

    Multumesc frumos, Lilly!!!Trebuie sa iasa!Este exact conditia pe care i-am expus-o Andreei, siropul trebuie sa fie bine fiert.

    Multumesc frumos, Simona!!!Nici mie nu mi-a iesit la prima incercare. Facusem siropul prea subtire si nu s-a intarit:(

    Multumesc frumos, Ramona!!!

    Multumesc frumos, Adnia!!!Cred ca e groozava si cea alba!

    Multumesc frumos, Andreea-Elena!!!Abia astept sa-mi spui cum a iesit!

    Va pup si va doresc o duminica cat mai frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Wauuuu...cum arata ciocolata asta... wauuu..

    RăspundețiȘtergere
  17. Facut, admirat, mancat, super-delicioasa, perfecta! Multumesc frumos! Absolut de pastrat si de refacut. Prima reteta pe care am incercat-o din colectia ta si voi incerca altele in mod sigur! Felicitari pentru blog!

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc frumos, Anca!!!Ma bucur ca ai incercat reteta, si ca iti place!Pup si un 8 Martie cat mai fericit iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  19. Arata foarte bine!

    Dar in loc de lapte praf pot sa pun lapte normal, lapte dulce? Daca da, cat?

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc frumos pentru apreciere, Cami!!!
    Nu se poate pune lapte dulce pentru ca s-ar transforma intr-o ciocolata lichida si in felul acesta, nu se mai intareste destul. Tocmai de aceea se pune lapte praf, ca sa se intareasca cat mai bine.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. acum merg sa o fac si revin cu comentarii:)

    RăspundețiȘtergere
  22. chiar acum am termitat ciocolata de casa de pe aceasta reteta si a iesit suer celelate rete nu sunt bune aceasta e cea mai super ;va dau un sfat puteti pune pine puti mai mult zahar si putin mai mult unt (zahar atunci cat in dati in cloclote cu apa si puneti umpic de lapte solubil )asa va iesi mai bine . E prima oara cand fac aziciocolata de casa si mi-a iesit din prima. Sper sa incercati si voi aceasta reteta si va garatez ca va va place forte mult.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ma bucur ca ti-a placut, Anonim!Cand o sa mai fac, am sa tin cont de ce mi-ai spus.
    Te pup si iti doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  24. pozele sunt foarte reusite...am trecut de la o reteta la alta doar ca sa le descopar

    RăspundețiȘtergere
  25. O s-o incerc cu siguranta pentru ca sunt in cautarea ciocolatei de casa perfecte, aia de pe vremurile copilariei.
    Arata superb!

    RăspundețiȘtergere
  26. Arata senzational...cu siguranta o s-o incerc...

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna, cate minute se fierbe siropul de zahar?

    RăspundețiȘtergere
  28. Multumesc frumos, Alina!

    Multumesc frumos, Any!

    Multumesc frumos, Ionela!

    Va pup si va doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  29. Anonim, ca sa ajunga la consistenta dorita, siropul se fierbe aproximativ 10-12 minute.
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  30. Incercati cu incredere ca iese din prima!!!

    RăspundețiȘtergere
  31. Am încercat si eu insa a ieși prea tare :( de ce oare?
    Si încă o chestie ciudata, untul a ieșit la suprafața...deși l-am incorporat bine...
    Sa fi fiert prea mult siropul?
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  32. Anonim, posibil sa fie din cauza siropului fiert prea mult. Din aceasta cauza nici untul nu s-a incorporat prea repede. Trebuia sa insisti mai mult.
    Este mai bine sa iasa mai tare decat sa ramana moale si sa nu se poata portiona.
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere