9 noiembrie 2011

Salata de sfecla rosie cu hrean




   Sfecla rosie o putem consuma atat cruda cat si coapta, sub forma unei salate delicioase. Are un gust dulce-acrisor, putin iute de la hrean, ce mai...Sanatate curata!

Ingrediente:
1 kg sfecla rosie
50 gr hrean ras
sare
otet

Preparare:
1. Este de preferat sa cumparam sfecla mai mica (cam de dimensiunea pumnului) pentru ca se coace mai repede si pentru faptul ca cele mici sunt mai dulci dacat cele mari. Daca totusi o cumparam mai mare putem sa o taiem in doua. 
2.Spalam sfecla, o stergem bine de apa si o punem la copt pe gratarul cuptorului sau intr-o tava, timp de aproximativ o ora si jumatate la foc mic. Facem proba cu furculita. Daca se infige usor este coapta iar daca nu, o mai lasam putin.
3. Scoatem de la cuptor si o lasam sa se raceasca. O curatam de coaja si intr-un castron, o dam pe razatoarea mare. Adaugam hreanul ras, otetul si sarea, dupa gust. Puteti sa puneti si putin ulei de masline daca va place. Noi am servit-o fara.



Pofta buna!

26 de comentarii:

  1. Ce idee minunata! Imi place foarte tare si sfecla si hreanul! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Licuta, arata superb!!! Imi vine sa manac salata ta (se pare ca am fost inspirata sa pun reteta asta abia pe 20 noiembrie...)Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte buna, arata excelent, vreau sa fac si eu cat de curand, te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  4. cea mai buna salata de iarna!
    superbe fotografiile ... mai ales recuzita ... ma refer la salata ;) dar si la vesela
    :*

    RăspundețiȘtergere
  5. si noi papam salatica asta , e delicioasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place sfecla rosie!In primul rand e foarte sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. arata extraordinar! eu nu ma prea impac cu hreanul, dar sfecla e delicioasaaaaaaa :)

    te imbratisez cu drag! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata excelent!
    Multumesc pentru participare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Salata asta o face si mama, e dementiala! Anul asta promit sa o fac si eu! Pupici, noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Îmi place mult, salata asta!

    RăspundețiȘtergere
  11. O salata de care nu ma pot satura niciodata! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. ce frumos ai prezentat-o si de data asta :)
    ador dagalaseniile acelea de vase! merg si la cuptor nu?
    salata de sfecla asa o facea si mama, o nebunie, una dintre preferatele mele. te pup Licuta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Simona!!!

    Multumesc Cristina!!!La mine a fost inspiratia de moment:)

    Multumesc Dana!!!

    Multumesc Andreea Elena!!!

    Multumesc Catkitchen!!!Si noua ne place foarte mult!

    Multumesc Teo!!!E adevarat ca e foarte sanatoasa!Chiar zilele acestea am citit cateva articole despre beneficiile ei:)

    Multumesc Emily!!!Nici eu nu mananc prea des hrean, dar in salata aceasta, pus in cantitate mica, ii da un gust super bun!

    Multumesc Alexandrina!Cu mare placere!

    Multumesc Diana!!!Pai tot de la mama a pornit si la noi:)Ne-a trimis un borcanel sa ne starneasca pofta si nu am mai stat pe ganduri, m-am pus pe facut, ca nu ne-am saturat din borcanelul trimis:)

    Multumesc Maya!!!

    Multumesc Miha!!!

    Multumesc Andreea!!!Si mie mi-a placut la nebunie, cand l-am vazut! Cred ca merge si la cuptor ca este din ceramica. Nu am incercat, inca:)

    Va pup si va urez o seara minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc frumos, DiaMar!!!Pup si eu!

    RăspundețiȘtergere
  15. Hahahah........ce forme frumoase.....si ce salata minunata.

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc frumos, Ramona!!!

    Multumesc frumos, Maria!!!Nu-i asa ca-s frumusele:)De cand am aflat ca pot sa le folosesc la cuptor imi plac si mai mult!

    Pupici si un weekend minunat sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  17. Este salata mea preferata, pe timpul iernii!

    RăspundețiȘtergere
  18. Si eu sunt fan salata de sfecla.
    Si o fac dupa aceeasi reteta.
    Eventual mai pun cateva boabe de chimen .
    Cel mai mult imi place de Pasti,langa friptura de miel si oua rosii .
    Mmmmm mi-ai facut pofta .:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Foarte buna salatica ta, place mult de tot! Pup

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu o mananc cu ulei. Ce buna e iarna langa un rasol de vita :)
    Super reteta.

    RăspundețiȘtergere
  21. Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!

    Multumesc frumos, Lia!!!Si cu chimen cred ca e grozava!

    Multumesc frumos, Corina!!!

    Multumesc frumos Brindusa!!!

    Pupici si o duminca superba sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  22. Chiar azi la pranz am savurat aceasta salata.
    E grozava!

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumesc frumos, Bucate apetisante!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  24. Tata imi facea aceeasi salata. In fiecare iarna. Am atatea amintiri legate de ea, rad si acum cu lacrimi.

    RăspundețiȘtergere