De ce am ales sa combin marul cu dovleacul?? Din cauze de gust:) Pot sa va spun ca aceasta combinatie e super delicioasa! Nu se mai simte aproape deloc aroma dovleacului (pentru cei ce nu-l iubesc). Eu l-am combinat dupa gustul meu, dar puteti folosi numai dovleac sau doar mar.
Ingrediente:
Pentru aluat:
400 gr faina
250 gr margarina sau unt
2 oua
3 linguri zahar
un varf cutit praf de copt
un varf cutit bicarbonat
esenta de vanilie
un praf de sare
Pentru umplutura:
500 gr mere
(curatate, date pe razatoarea mare si calite in prealabil impreuna
cu cateva linguri de zahar, dupa gustul fiecaruia)
300 gr dovleac
(curatat, dat pe razatoarea mare si calit la fel ca si marul)
esenta de vanilie
400 gr faina
250 gr margarina sau unt
2 oua
3 linguri zahar
un varf cutit praf de copt
un varf cutit bicarbonat
esenta de vanilie
un praf de sare
Pentru umplutura:
500 gr mere
(curatate, date pe razatoarea mare si calite in prealabil impreuna
cu cateva linguri de zahar, dupa gustul fiecaruia)
300 gr dovleac
(curatat, dat pe razatoarea mare si calit la fel ca si marul)
esenta de vanilie
1. Facem un aluat fraged din ingredientele enumerate mai sus. Daca credeti ca este prea moale aluatul rezultat mai puneti una sau doua linguri de faina. Il framantam bine dar nu prea mult ca se inmoaie. Il punem intr-o folie si il tinem la frigider cel putin o ora.
2. Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni aproximative 30x20 cm. Impartim aluatul exact in doua. Presaram putina faina pe masa de lucru si intindem cu sucitorul aluatul astfel incat sa ajunga cam de dimensiunea tavii. Atentie!!! Aluatul este foarte fraged si se poate rupe! Punem prima foaie in tava si mai intindem incet cu mainile pana se acopera toata tava. De obicei, colturile sunt cele care nu se acopera.
3. Punem peste prima foaie compozitia de mar cu dovleac, pe care am amestecat-o in prealabil si in care am pus esenta de vanilie. Nivelam compozitia cu lingura si deasupra adaugam cea de-a doua foaie pe care o intindem la fel ca pe prima. Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 50 de minute, la foc potrivit.
2. Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni aproximative 30x20 cm. Impartim aluatul exact in doua. Presaram putina faina pe masa de lucru si intindem cu sucitorul aluatul astfel incat sa ajunga cam de dimensiunea tavii. Atentie!!! Aluatul este foarte fraged si se poate rupe! Punem prima foaie in tava si mai intindem incet cu mainile pana se acopera toata tava. De obicei, colturile sunt cele care nu se acopera.
3. Punem peste prima foaie compozitia de mar cu dovleac, pe care am amestecat-o in prealabil si in care am pus esenta de vanilie. Nivelam compozitia cu lingura si deasupra adaugam cea de-a doua foaie pe care o intindem la fel ca pe prima. Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 50 de minute, la foc potrivit.
4. Scoatem si lasam sa se raceasca cateva ore. Daca doriti puteti pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!
P.S.
Cantitatea pentru umplutura de mere si dovleac este cea ramasa dupa ce au fost calite. La mere am folosit aproximativ 1 kg si la dovleac mai putin, circa 600 grame.
Prajitura se fragezeste mai bine dupa doua zile din momentul in care este preparata.
excelenta combinatie! si blatul pare atat de fraged ... am notat reteta ;)
RăspundețiȘtergereo seara frumoasa Licuta! :*
Superba combinatia! Merita încercata!
RăspundețiȘtergereCa arata fantastic, nici nu mai are rost sa spun!
Multumesc frumos, Emily!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Maya!!!
Pupici si o seara buna sa aveti!
arata asa de frumos! Nu mi-a trecut prin minte sa combin dovleacul cu marul, dar cred ca este o combinatie foarte reusita :)
RăspundețiȘtergereImi place mult marul si dovleacul in combinatie, iar prajiturica arata perfect! :) O saptamana plina de bunatati!
RăspundețiȘtergereTraiasca marul(!!!), ce m-as face fara el? Si dovleacul completeaza perfect gustul marului, asa-i? E un desert tomnatic excelent!
RăspundețiȘtergereTe pup, o saptamana minunata!
O combinatie perfecta !!nici mie nu pre imi place gustul dovleacului insa in combinatie cu mar este adevarat deliciu,pup o zi si o saptamana minunata iti doresc!!!
RăspundețiȘtergerefoarte interesanta combinatia.prajiturica arata foarte bine.o zi faina iti doresc!
RăspundețiȘtergereLicuta, o combinatie excelenta! De mult cautam o reteta de aluat fraged! In plus, pana acum nu m-am gandit sa combin dovleacul cu mar, am facut doar combinatia cu branza. Suna tare interesant, e musai sa fac si eu :)
RăspundețiȘtergereBuna combinatie, trebuie sa incerc si eu! :)
RăspundețiȘtergereO da!! asta-i combinatia pe placul meu!! e musai s-o dau iar pe mere, macar de dragul dovleacului ;) Superba prezentarea! pupici
RăspundețiȘtergereImi place combinatia, cred ca este super delicioasa!Arata atat de bine incat imi vine sa ma servesc singura! Pup
RăspundețiȘtergereO combinatie delicioasa.Pup!
RăspundețiȘtergereArata bestial, ca toate pozele si retetele tale! Pupici!
RăspundețiȘtergereUn deliciu cu siguranta,pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Kadia!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mihaela!!!
Multumesc Diana!!!Este "o combinatie perfecta" (vorba lui Aziz)!
Multumesc Aziz!!!
Multumesc Sarah!!!
Multumesc Oana!!!N-o sa-ti para rau daca incerci, combinatie e super buna!
Multumesc Delicious Flavours!!!
Multumesc Antonina!!!
Multumesc Cristina!!!
Multumesc DiaMar!!!
Multumesc Vasi!!!
Multumesc Flory!!!
Va pup si va doresc o saptamana superba!!!
Delicios arata! Nu am mancat niciodata in combinatia asta, deci fur o bucata! Pupici
RăspundețiȘtergerePufoase si aromate... sã tot papi, sunt chiar yummy!
RăspundețiȘtergeree perfecta combinata asa ;) , sigur mi-ar placea tare !!!!
RăspundețiȘtergereCunosc combinatia si imi place foarte mult. Oricum imi place si dovleacul necombinat. In perioada asta am avut parte pe blogurile culinare de un bombardament binevenit de retete pe baza de dovleac. Multumim pentru reteta si pentru frumoasa prezentare!
RăspundețiȘtergereO super combinatie si niste poze grozave. :*
RăspundețiȘtergereMultumesc, Simona!!!E foarte buna, esti invitata mea!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ramona!!!
Multumesc Catkitchen!!!
Multumesc Marius!!!E adevarat, multe bloguri ne-au prezentat in ultima perioada, o multime de preparate delicioase cu dovleac sau mar. Dar e bine ca avem de unde alege:)
Multumesc Miha!!!
Pupici si o seara minunata tuturor!
O prajitura specifica toamnei.Tare buna.
RăspundețiȘtergereMar si dovleac?De doua ori bun!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Maria!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Teo!!!
Pupici!!!
Ce bine arataa! Nu-mi place dovleacul in prajituri insa cu mere trebuie sa o incerc! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Edith!!!E minunata combinatia!Pup!
RăspundețiȘtergerearata de-a dreptul fantastic! Cand fac rost de un dovleac, o si execut!Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Alinutzika!!!Te pup si iti doresc un weekend minunat!
RăspundețiȘtergereMultumim pentru reteta, am facut prajitura ieri, a iesit grozav de buna!
RăspundețiȘtergereCombinatia e nemaipomenita!
Ma bucur Violet ca ti-a placut. Zi frumoasa iti doresc!
RăspundețiȘtergere