Un tort rapid, facut la rece si cu mare efect la "public". Il puteti servi alaturi de cupe de inghetata sau pur si simplu asa cum este. La noi s-a papat rapid fara nici o alta "adaugare" alaturi.
Ingrediente:
500 gr biscuiti petit beurre
200 - 250ml lapte
100 gr unt
100 gr nuci macinate
50 gr zahar pudra
50 gr cacao
50 gr ciocolata topita
esenta de rom
500 gr biscuiti petit beurre
200 - 250ml lapte
100 gr unt
100 gr nuci macinate
50 gr zahar pudra
50 gr cacao
50 gr ciocolata topita
esenta de rom
esenta de vanilie
1. Intr-un castron rupem biscuitii bucati, nu foarte mici. In alt castron frecam untul cu zaharul pudra pana devine spuma si dam de o parte. Punem nucile macinate peste biscuiti, adaugam cacaua proaspat cernuta si ciocolata topita apoi amestecam usor.
2. Turnam treptat laptele si amestecam dupa fiecare portie de lichid, pana obtinem o compozitie umeda. Este posibil sa nu fie nevoie de toata cantitatea de lapte, functie de calitatea biscuitilor.
3. Incorporam crema de unt si zahar, apoi esentele. Punem totul intr-un recipient cu pereti inalti, pudrat cu cacao si cativa fulgi de ciocolata. Dam la frigider pana a doua zi.
4. Rasturnam tortul pe un platou si il pudram cu cacao si fulgi de ciocolata. Taiem tortul cu un cutit cu lama subtire si lata.
Pofta buna!
arata minunat! o seara frumoasa
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Amoush!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereO alternativa eleganta a salamului dembiscuiti. Delicios.
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina!!! E foarte adevarat ce ai spus! Pup!
RăspundețiȘtergereSimplu si bun!Ca in copilarie,Licutule!
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo!!! Adevarat! Chiar ca in copilarie! Adevarul este ca nu am mai facut de mult Adica de vreo cativa ani. Pupici!
RăspundețiȘtergereArata super bine!!! Draga mea, ai primit ceva pe site-ul meu. Pupici
RăspundețiȘtergereIngenios modul de prezentare. Imi place f mult. Tort din compozitia de salam de biscuiti. Foarte tare :)
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergereUn salam de biscuiti in forma de tort !
RăspundețiȘtergereCe idee faina si de efect.
Pozele graitoare ca de obicei.
Iti imbata privirea.
Saptamana superba sa ai.
Te pup .
O reteta simpla dar eleganta prin prezentare. Placuta noanta de la cacao. Pup!
RăspundețiȘtergereun tort foarte simplu si cred ca si delicios.am sa-l incerc.o saptamana minunata
RăspundețiȘtergereFrumoasa prezentare, arata foarte apetisant :)
RăspundețiȘtergereDoamane cum arata!
RăspundețiȘtergereEu am facut mereu sub forma de salam sau tort rotund dar, asa patrat nu am vazut si mi se pare bestial:)))
Super!
O zi buna!!!
Este un tort foarte rapid de facut simplu si. usor
ȘtergereMultumesc Cristina!!!Ma simt tare onorata pentru premiu! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Brandusa!!!
Multumesc frumos, Daniela!!!
Multumesc frumos, Lia!!!Bine ai revenit!
Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Multumesc frumos, Sarah!!
Multumesc frumos, Mihaela!!!
Multumesc frumos, Vasi!!! Este prima oara cand l-am facut asa si mi se pare mult mai interesant decat sub forma de salam!
Va pup si va urez o saptamana cat mai frumoasa!!!
Arata bine,sigur este bun.Te pup!
RăspundețiȘtergereSunt ani de cand nu fac ,ar fi timpul sa trec la treaba,arata minunat in forma asta,pupici!
RăspundețiȘtergereArata super bine si foarte delicios tort! Pupicei!
RăspundețiȘtergereCum poate arata Licuta!!! minunat!! pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Diamar!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Flory!!!
Multumesc Adela!!!
Multumesc Antonina!!!
Va pup si va imbratisez cu drag!!!
Vai ce pofta mi-ai facut !!!! Arata bestial !!!! Si mie imi aduce aminte de copilarie , papam aproape in fiecare saptamana salam de biscuiti , era desertul preferat !!! Bravooo!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Catkitchen!!!La cel care il faceam pe timpuri foloseam si rahat dar acum am renuntat si mi se pare ca are un gust mai fin! Pup!
RăspundețiȘtergereBestial arata!
RăspundețiȘtergereNota 10 pentru prezentare. Cred ca a fost si gustos!
RăspundețiȘtergerehmmm...ce bunatati gateste lumea pe aici
RăspundețiȘtergereMultumesc Miha!!! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Fancy Cake!!! Pupici!
Multumesc Sorina!!!Pup!
O zi buna sa aveti!
Impecabil!!!
RăspundețiȘtergereArata super delicios si imi plac foarte tare fotografiile! Ce aparat folosesti si ce obiectiv?
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Aziz!!! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Elena!!! Folosesc un Canon EOS 550D! Pup si multumesc pentru vizita!
RăspundețiȘtergereSi nu ne-am vorbit...hi,hi...tu ai facut tort, iar eu salam de biscuiti...cu banane! Mananci si nu te saturi, apoi te enervezi ca s-a terminat prea repede, asa-i? ;-)))
RăspundețiȘtergereAsa este, Liana10!!! Multumesc foarte mult! Pup!
RăspundețiȘtergereMinunat arata, Licuta!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cora!!!Pup si un weekend minunat sa ai!
RăspundețiȘtergereArata super bine!Imi spuneti va rog ce aparat foto aveti?
RăspundețiȘtergereMultumesc Raluka!!! Am raspuns intr-un comentariu putin mai sus: Canon EOS 550D. O zi buna!
RăspundețiȘtergereO idee minunata si un extaz pentru ciocolatosi ca fiica-mea! :D
RăspundețiȘtergerePupici xoxoxo
Multumesc frumos, Maya!!! Pup!
RăspundețiȘtergereo bucatica mica as gusta,cred ca osa-l fac.arata prea bine,o seara minunata
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, yaya6!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereacus am vazut tortul tau :) arata superb :*
RăspundețiȘtergereDelicios si foarte usor de facut!
RăspundețiȘtergereL-am facut acum cateva zile. Super bun!
Multumesc frumos, Emily!!!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Veronica!Ma bucur ca iti place!Si noi suntem innebuniti dupa el si e tare usor de facut:)Pupici!
RăspundețiȘtergereMe ha encantado tu blog una verdadera delicia,me quedo que no quiero perdemé nada de lo que publiques...
RăspundețiȘtergereBesets i Feliç any
as vrea sa il fac ca o baza pentru prajitura.deasupra sa pun o crema ganache,si eventual niste frisca.
RăspundețiȘtergeremai sofisticat un pic.
te-as intreba cum e consistenta acestuia,e moale sau mai tare asemeni salamului de biscuiti?
in rest,arata super.
Anonim, cred ca se poate folosi ca baza pentru prajitura pe care mi-ai descris-o. Nu este tare ca salamul de biscuiti, dar nici moale nu e, doar ca ar trebui tinut la frigider sa se intareasca si dupa aceea sa pui crema ganache.
RăspundețiȘtergereIti doresc o seara minunata si daca mai ai intrebari, iti raspund cu mare placere!
Wow, poza este superba! Voi incerca si eu aceasta reteta!
RăspundețiȘtergereeste foarte bun, l-am pregatit si eu ieri si a iesit o bunatate
RăspundețiȘtergereAsa este Anonim!!!Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!
Multumesc frumos, Natalia!!!Astept impresii daca il faci:)
RăspundețiȘtergereTe pup si iti doresc o seara minunata!
Anonim, ma bucur sa aud ca ai facut tortul si mai mult ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergereIti doresc un weekend minunat!
A iesit excelent. Foarte usor de facut si un deliciu pentru cafeluta de dimineata:). Multumesc
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Simona!!!Ma bucur ca iti place!
RăspundețiȘtergerePupici si o saptamana cat mai frumoasa sa ai!
Ce dimensiuni are tava in care l-ai facut?
RăspundețiȘtergereAs vrea sa-l fac in weekend si cum suntem mai numerosi,vreau sa stiu daca sa-l fac in cantitate dubla.
:D
Multumesc!
Anonim, vasul in care l-am facut avea aproximativ 18x18 cm. Daca sunteti mai multi o sa trebuiasca mai mult ca sigur sa folosesti un vas mai mare si ingrediente duble.
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc si astept impresii!
Multumesc mult! Ma pregatesc sa ma apuc de treaba si sigur dublez cantitatile.
RăspundețiȘtergereRevin cu impresii!
Foarte bun! Deci,foarte bun!:)
RăspundețiȘtergereAm facut o singura gresala,totusi!Am dublat cantitatile si n-a fost deloc bine!Data viitoare le triplez, ca sa ajunga la toata lumea:)))
Anonim, ma bucur tare sa aud ca ti-a placut! Cred ca urmeaza si la noi pe lista, ca nu l-am mai facut demult;)
RăspundețiȘtergereO seara minunata iti doresc!
Mulțumesc pentru rețetă! Este a doua oară când o fac și iese excelent de gustos salamul de biscuiți.
RăspundețiȘtergereChiar voi face o mare surpriza fiicei mele ,la aniversarea ei.Multumesc din suflet.
RăspundețiȘtergere