O prajitura delicioasa, aromata cu invelis crocant si miez moale de ciocolata si pere.
Ingrediente:
180 gr faina
30 gr zahar pudra
30 gr fulgi de migdale
125 gr unt
3-4 linguri apa rece
un praf de sare
180 gr faina
30 gr zahar pudra
30 gr fulgi de migdale
125 gr unt
3-4 linguri apa rece
un praf de sare
Pentru umplutura:
5 pere coapte bine
90 gr unt
45 gr cacao
1 ou
180 gr zahar brun
45 gr faina
esenta de vanilie
optional: zahar pudra pentru ornat
5 pere coapte bine
90 gr unt
45 gr cacao
1 ou
180 gr zahar brun
45 gr faina
esenta de vanilie
optional: zahar pudra pentru ornat
Preparare:
1. Tocam foarte marunt fulgii de migdale. Framantam un aluat fraged din: faina cernuta, migdalele sfarmate, zaharul pudra, sarea, untul taiat bucatele si apa. La sfarsit obtinem un aluat sfaramicios pe care il invelim intr-o folie si il punem la rece cateva ore. Eu, cand vreau sa fac o tarta prepar aluatul de seara.
2. Inainte de a-l pune in forma il lasam cateva minute la temperatura camerei ca sa-l putem modela. Intindem o foaie pe care o punem intr-o forma de tarta. Punem forma cu aluatul cateva minute la congelator.
3. Curatam perele de coaja, le taiem jumatati, indepartam cotorul si semintele. Scoatem forma din congelator, intepam aluatul cu furculita si presaram doua linguri de zahar brun. Asezam perele peste aluat, introducem forma in cuptor si coacem 15 minute, la foc mediu.
3. Curatam perele de coaja, le taiem jumatati, indepartam cotorul si semintele. Scoatem forma din congelator, intepam aluatul cu furculita si presaram doua linguri de zahar brun. Asezam perele peste aluat, introducem forma in cuptor si coacem 15 minute, la foc mediu.
4. Intre timp, topim untul intr-o cratita, adaugam cacaua cernuta si amestecam foarte bine. Batem oul cu zaharul brun si il adaugam in compozitia de unt. Adaugam faina cernuta, esenta de vanilie si amestecam bine.
5. Turnam compozitia peste perele din forma, nivelam cu o spatula si dam prajitura la cuptor pentru inca 30-35 de minute, la foc mediu. O lasam sa se raceasca si optional o pudram cu zahar pudra. Noi am servit-o fara.
Pofta buna!
delicioasa tarta ta , cu siguranta!!!!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!Trebuie sa fi fost foarte buna,am o baniuala ca nu mai e minic din ea!
RăspundețiȘtergereCat de apetisant arata!
RăspundețiȘtergereEsti o maestra in a face tartas!
De acea apelez la tine, ai cumva o praitura, tarta, sau o crema cu mascarpone? am 250 de gr si mi se expira, trebuie sa-l consum si nu am idee ce sa fac cu el, daca mi-ai da o idee ti-as multumi.
Poate ai tu o reteta si eu nu am vazut-o...
Te pup.
Imi place combinatia de pere si ciocolata, si imi place si aluatul cu migdale, ca sa nu spun cat de bine arata :)
RăspundețiȘtergereSuper delicioasa! imi plac perele, imi place ciocolata... Felicitari pentru prezentare!
RăspundețiȘtergeremi-a foameeeee!!!!
RăspundețiȘtergereo combinatie irezistibila!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Catkitchen!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult, Teo!!!
Multumesc Daniela!!! Cat despre reteta cu mascarpone ce sa-ti spun... cea mai simpla si rapida de facut ar fi tiramisu. Daca nu este pe gustul tau ai putea sa incerci o tarta cu crema de vanilie si mascarpone. Am facut reteta mai de mult dar nu o am postata. Este extrem de simpla : acelasi aluat ca la tarta cu pere dar umplut cu crema facuta din 250 gr mascarpone si 250 ml crema de vanilie. Intr-un castron se mixeaza putin crema mascarpone pentru a se inmuia si apoi se adauga crema de vanilie amestecand pana se omogenizeaza. Se intinde crema obtinuta peste aluatul copt si se pune la frigider pentru 3-4 ore. Deasupra putem orna cu fructe de sezon (piersici, mere) peste care se pun cateva linguri de gem (de caise sau piersici) dat prin sita. Si astfel ai scapat rapid de crema mascarpone. Te pup si sper sa te ajute reteta!
Multumesc frumos, Mihaela!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cristina!!! Esti o draguta!
Multumesc frumos, Georgi!!!
Multumesc tare mult, Sarah!!!
Va pup dulce si va multumesc inca o data pentru aprecieri!
Asta da deliciu, atata cioco cu pere... Minunat. Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Sara&Miki!!!Pup si o seara minunata sa aveti!
RăspundețiȘtergerebuna seara as dori si eu reteta dumneavoastra de la rulada cu crema galbena la care aveti poza kiar cand intru pe blog dar nu o gasesc cum se numeste?
RăspundețiȘtergereBuna, Raluka!Din pacate acea rulada nu este postata inca. Nu am fotografii decat la preparatul final si de aceea nu am postat-o. Cand am sa repet reteta o sa fac mai multe fotografii in timpul prepararii si atunci o sa postez si reteta. Pup si o zi frumoasa sa ai!
RăspundețiȘtergereArata fffffoarte bine!! pap o feliuta la tine, clar ! ;) ca-mi dai sau nu.. ;)) si gustoasa tare! pupici
RăspundețiȘtergerePere cu ciocolata, delicioasa combinatie!
RăspundețiȘtergereMultumesc Antonina!!! Cum sa nu-ti dau? Se poate? Cea mai mare felie este a ta! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Cora!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Licuta!
RăspundețiȘtergereFoarte buna idea de a o combina cu crema de vanilie...
Tiramisu am facut, imi place, dar doream altceva.
Pe curand.
Ma bucur Daniela, daca ti-am fost de ajutor cu reteta propusa! Pupici si numai bine iti doresc!
RăspundețiȘtergereCe buna , ce frumoasa.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Maria!!! Pupici si noapte buna iti doresc!
RăspundețiȘtergereSuper bine arata tarta aceasta!
RăspundețiȘtergereDelicioasa combinatie,la fel ca cea cu banane..
Bun,bun,bun
Multumesc frumos, Carole Cuisine!!!Pup!
RăspundețiȘtergere