21 iulie 2011

Tarta cu caise si sofran



   
    Un desert parfumat de aceste minunate fructe si desavarsit cu aroma sofranului.

 Ingrediente:

Pentru blat:
450 gr caise fara samburi
240 gr faina
80 gr pudra de migdale
150 gr unt
125 gr zahar
1 ou mare
1/4 lingurita sofran
1 lingurita praf de copt
un praf de sare

Pentru ornat:
30 gr fulgi de migdale
zahar pudra
Preparare:

1. Se inmoaie sofranul in aproximativ 50 ml apa fierbinte timp de 15 minute.
2. Batem untul cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga oul si mixam pana se incorporeaza bine.
3. Adaugam pudra de migdale (daca nu aveti pudra, puteti macina fulgi de migdale in robot asa cum am facut eu), apoi faina amestecata cu praful de copt, sarea, si alternativ apa cu sofran (o lingura de faina, un pic de apa cu sofran si tot asa pana terminam faina si apa cu sofran). Se mixeaza foarte bine pana devine o compozitie omogena. V-a rezulta un aluat destul de tarisor.


4. Ungem o forma (dimensiune 26 cm) cu unt, tapetam cu faina, dupa care rasturnam  compozitia. Netezim cu o lingura si adaugam caisele taiate in jumatati. Deasupra presaram fulgii de migdala. Punem la cuptor pentru 40-45 minute la foc potrivit. Facem testul cu scobitoarea. Cand este gata lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra.



 Pofta buna! 

14 comentarii:

  1. Super buna! Coincidenta sau nu si eu am pregatit ceva cu caise pt maine! te pup si iti doresc un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Miha!!!... Un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Cristina!!!...Pupici si un weekend placut, deasemenea!

    RăspundețiȘtergere
  4. super.parca se simte pana aici mirosul de tarta cu caise.pupicei si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ador caisele , precis mi-ar placea prajiturica asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. O tarta delicioasa!
    Imi plac foarte mult tartele care le faci, atat dulci cat si sarate.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca are caise,este super buna.Am postat si eu o prajitura cu caise.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce culoare frumoasa ia dat sofranul. Week-end placut. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. O minunatie! imi plac tare mult caisele, nu am incercat cum merge cu sofranul :) Puup!

    RăspundețiȘtergere
  10. E anotimpul fructelor orice reteta e binevenita.A ta e simpla si delicioasa=irezistibila!

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc Sarah!!! Este foarte parfumata!...

    Multumesc Dorina!!! Este minunata!...

    Multumesc frumos, Daniela!!! Ma bucur ca iti place!

    Multumesc Diamar!!!

    Multumesc Sara si Miki!!!

    Multumesc Adela!!! Daca iti place aroma sofranului, e grozav in tarta!

    Multumesc Lilly!!!

    Va pup pe toti!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu ador si sofranul si caisele,deci sunt sigura ca mi-ar fi tare pe plac tarta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc Mitinita!!! Sigur ti-ar placea!...Pup!

    RăspundețiȘtergere