Ca sa nu treaca sezonul capsunilor fara sa fac o prajiturica cu aceste fructe super parfumate, am ales o reteta simpla si la indemana oricui.
Ingrediente:
3 oua
300 gr iaurt gras
300 gr capsuni
300 gr zahar
400 gr faina
170 mi ulei
30 gr fulgi migdale
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
3 oua
300 gr iaurt gras
300 gr capsuni
300 gr zahar
400 gr faina
170 mi ulei
30 gr fulgi migdale
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
Preparare:
1. Se bat ouale cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga iaurtul, apoi uleiul, vanilia si la urma faina amestecata cu praful de copt si sarea.
2. Se unge o tava (25cmx35cm) cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau direct cu hartie de copt. Se rastoarna compozitia in tava. Peste ea se aseaza capsunile taiate sau intregi (eu le-am taiat pentru ca erau foarte mari). La urma se pune peste capsuni fulgii de migdale.
3. Se da la cuptor la foc potrivit 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
4. Cand este gata scoatem tava si lasam sa se raceasca. Taiem prajitura dupa o forma dorita si pudram cu zahar.
Pofta buna!
Excelenta prajitura,iar imaginile...superbe ca totdeauna!Cîta lumina,cîta culoare...frumos!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya!...esti foarte draguta. Te pup.
RăspundețiȘtergereLicuta mie deja mi se pare dubioasa treaba !! ce prafuri de magie folosesti??? arata superb ... dar na, ca intotdeauna... cred ca ti-ai facut proviziile de potiune pentru toata viata, nu?? Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Antonina!...Cuvintele tale ma ung la suflet...Te pup dulce...
RăspundețiȘtergereDelicios!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ramona!...
RăspundețiȘtergere