Ingrediente:
250 gr foi de placinta
50 ml ulei pentru uns
1 ou batut pentru uns
400 gr branza proaspata
100 gr stafide
5-6 oua pentru branza
150 gr zahar
esenta vanilie
esenta de lamaie
zahar pudra
250 gr foi de placinta
50 ml ulei pentru uns
1 ou batut pentru uns
400 gr branza proaspata
100 gr stafide
5-6 oua pentru branza
150 gr zahar
esenta vanilie
esenta de lamaie
zahar pudra
Preparare:
1. Amestecati intr-un castron branza cu ouale, stafidele, zaharul si esentele. Desfaceti foile de placinta si ungeti-le pe fiecare cu ulei si asezati-le una peste alta, in forma dreptunghiulara.
2.Umplutura din castron intindeti-o peste foile de placinta avand grija sa lasati o margine de aproximativ 1.5 cm de foaie neacoperita.
3. Rulati strudelul pe lungime si formati un cerc introducand un capat in interiorul celuilalt. Ungeti o forma rotunda de copt sau o tava obisnuita si asezati strudelul. Ungeti strudelul cu oul batut.
4. Coaceti timp de 40-45 minute la foc moderat pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit pudrati cu zahar pudra.
1. Amestecati intr-un castron branza cu ouale, stafidele, zaharul si esentele. Desfaceti foile de placinta si ungeti-le pe fiecare cu ulei si asezati-le una peste alta, in forma dreptunghiulara.
2.Umplutura din castron intindeti-o peste foile de placinta avand grija sa lasati o margine de aproximativ 1.5 cm de foaie neacoperita.
3. Rulati strudelul pe lungime si formati un cerc introducand un capat in interiorul celuilalt. Ungeti o forma rotunda de copt sau o tava obisnuita si asezati strudelul. Ungeti strudelul cu oul batut.
4. Coaceti timp de 40-45 minute la foc moderat pana se rumeneste. Dupa ce s-a racit pudrati cu zahar pudra.
POFTA BUNA!
Arata super!! In loc de branza se poate pune mere sau dovlecel?
RăspundețiȘtergereSigur ca se poate, Rebeca! Umplutura este la alegere, dupa gustul fiecaruia;)
RăspundețiȘtergere