26 mai 2011

Cheesecake cu piscoturi

 


    Am facut aceasta reteta pentru ca se apropie "1 Iunie" si am vrut sa-i fac o surpriza baietelului meu. Este o reteta facuta la rece si destul de usoara, cu exceptia timpului de asteptare la frigider. O recomand cu mare drag pentru orice eveniment festiv.

 
Ingrediente:
300 gr piscoturi
500 ml frisca lichida (30-35% grasime)
100 gr zahar pudra
300 gr crema de branza (30% grasime)
10 gr gelatina
2 linguri cacao
100 ml cafea
o fiola de vanilie



Preparare:

1. Se pune gelatina la inmuiat in 50-100 ml apa. Batem frisca cu zaharul pudra si vanilia. Oprim 150 ml frisca batuta pentru ornat iar restul o amestecam cu crema de branza, mixand bine pana obtinem o compozitie omogena. Topim gelatina pe baie de abur fara sa fiarba si o incorporam in crema de branza.

2. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili, asezi pe margini si pe fund piscoturi. Inainte de a pune crema de branza, piscoturile de pe fundul formei le inmuiem in cafea cateva secunde. Asezam crema de branza peste ele si dam forma la frigider timp de 2-3 ore.

3. Scoatem cheesecake-ul din forma, presaram cacaua deasupra si ornam, facand floricele cu un spritz, cu frisca oprita pentru ornat.


Pofta buna!

   

24 de comentarii:

  1. Minunat arata! Si e delicios.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Cristina, esti o draguta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte foarte bine arata ....

    RăspundețiȘtergere
  4. Mimi, multumesc pentru apreciere si te mai astept pe aici...

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru mentiune :))))), dulvegariile tale arata foarte, foarte bine. Salivez de pofta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Laura!...Felicitari si tie pentru locul obtinut, si cu ocazia aceasta, tuturor castigatorilor si participantilor la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  7. ce tava ati folosit ce dimensiune?

    RăspundețiȘtergere
  8. arata super!ce dimensiuni ati folosit la tava?

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Raluka!!! Tava pe care am folosit-o are 22 cm. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. cum ati facut sa stea pisoturile asa bine in picioare lipite de tava ?nu a cazut niciuna in timp ce le puneati pe celelate?

    RăspundețiȘtergere
  11. si va rog spuneti-mi si cum ati facut ca ulterior cand a fost scoasa din forma sa nu se delipeasca piscoturile de crema?

    RăspundețiȘtergere
  12. Raluka, nu au cazut ca le-am taiat drep in partea de jos, adica partea care sta pe farfurie! Mi se pareau prea inalte si am taiat cam 2 cm din fiecare. Dupa cum vezi eu nu am mai folosit parte de jos a formei, ci am pus forma fara fund direct pe un platou si cand s-a intarit am detasat forma iar prajitura a ramas direct pe platou.

    RăspundețiȘtergere
  13. Crema fiind foarte moale a intrat pe langa piscoturi si cand s-a intarit, am desfacut si ridicat forma in sus iar ele au ramas intepenite si lipite de crema.

    RăspundețiȘtergere
  14. multumesc frumos de explicatie!am facut-o si eu a fost delicioasa dar aveam unele dubii pt ca nu mi-am dat seama ca jos ati taiat piscoturile si ma gandeam eu ca oare ce fund detasabil aveti ca a fost un pic mai greoi cand am taiat sa o iau pe o farfurie.o sa o repet cat de curand dar intocmai cum mi-ai spus acum!sunt foarte interesata de reettele dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere
  15. Poate ma mai puteti ajuta la ceva.mie mi s-a taiatcrema dar a fost foarte bun si asa.stiu si din ce cauza s-a taiat din cauza diferentei de temperaturi dintre crema si gelatina dizolvata.dar cum sa procedez frisca batuta am amestecato cu mascarponele apoi am pus cat de cat in fir subtire gelatina calda.cum sa fac sa nu mi se taie?

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi pare bine ca ai incercat reteta dar nu-mi dau seama de ce s-a taiat crema. Este posibil sa fi incalzit prea tare gelatina si atunci cum ai spus si tu, de la diferenta prea mare de temperatura e posibil sa se branzeasca. Trebuie incalzita doar atat cat se topeste si apoi se ia repede de pe baia de apa calda. Apa in care pui vasul cu gelatina nu trebuie sa clocoteasca.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua!azi doresc sa repet reteta aceasta, stiu ca v-am intrebat o gramada de lucruri legate de ea dar mai am o intrebare daca pun peretele formei rotunde direct pe o farfurie nu aluneca?sau cum sa fac sa aiba stabilitate cat timp pun piscoturile si nu numai?

    RăspundețiȘtergere
  18. Raluka, ma scuzi ca iti raspund asa tarziu dar ajung acasa abia dupa-amiaza si atunci imi pot citi mesajele. Daca farfuria pe care pui forma este dreapta, nu aluneca deloc iar cu piscoturile, ti-am mai spus: le tai drept si le pui in picioare pe marginea formei. Pui incet crema si nu au cum sa mai cada. Te pup si succes!

    RăspundețiȘtergere
  19. doamna Licuta!salutari de la iubitul si mama mea!am facut-o din nou:P akum nu s-a mai taiat crema;)) am urmat intokmai instructiunile dumneavoastra!Multa sanatate sa va dea Dumnezeu dumneavoasdtra si familiei si la toata lumea

    RăspundețiȘtergere
  20. Ma bucur tare mult pentru reteta reusita!!Te pup si bafta la toate retetele pe care o sa le mai faci! O saptamana frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna seara doamna Licuta!Vroiam sa va anunt ca tokmai am pus la rece prajiturica cu mascarpone si piscoturi:P are cerere mare din partea iubitelului::P este a 3-a oara cand il fac si o sal mai fac la greu:* mai inventati ceva minunatii!:P poate ceva prajiturika cu caramel gustos prietenulu8i meu ii place foarte mult prajiturile cu caramel am decat o reteta buna cu crema caramel.poate o sa aveti in vedere "propunerea"/ mea:P. va pup

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc Raluka!!! Promit ca o sa ma gandesc si la retete cu crema caramel! Pup si o seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere