28 aprilie 2011

Pancakes cu gem de piersici




Ingrediente:

400 gr faina
2 plicuri praf de copt
un praf de sare
6 linguri zahar
450 ml lapte
3 linguri margarina
4 oua
vanilie

   Pentru umplut puteti folosi orice aveti prin casa: gem, dulceata, crema de ciocolata, miere, etc.



Preparare:

   Intr-un castron punem: laptele, zaharul, ouale, sarea, margarina, esenta de vanilie si mixam pana la omogenizare.
In alt castron amestecam faina cu praful de copt si adaugam acest amestec peste compozitia preparata inainte. Mixam din nou.
Intr-o tigaie de clatite punem un polonic plin din compozitia preparata si coacem la foc mic pana cand apar mici bule si apoi gaurele pe clatita apoi intoarcem clatita si o coacem si pe cealalta parte.

   Este cel mai usor desert de facut si sa stiti ca aceste clatite mi se par mai spornice decat clasicele clatite. Dar fiecare reteta are gustul ei.

   Sfat: pentru ca, clatitele sa iasa mai pufoase separati albusurile de galbenusuri, bateti albusurile spuma si le incorporati la urma in compozitie amestecand usor. Eu personal am incercat si aceasta varianta si intradevar sunt mult mai pufoase.


 POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu