29 iulie 2018

Tarta cu Oreo, zmeura si ciocolata

Print


   
   E vara, e cald, si nu am chef sa aprind cuptorul! Ce este de facut cand vrei ceva dulce? Tarta cu biscuiti Oreo, zmeura si ciocolata se prepara rapid, fara coacere si este extrem de delicioasa! 


Ingrediente:
(pentru 7-8 portii)

Pentru blat:
240 gr biscuiti oreo
70 gr unt topit
Pentru crema:
300 gr ciocolata cu minim 50% cacao
300 ml smantana lichida

Pentru decor:
300 gr zmeura

Preparare:
1. Punem biscuitii, cu tot cu crema, intr-un robot de bucatarie si ii maruntim pana devin firimituri. Punem peste ei untul topit si amestecam pana se omogenizeaza. Compozitia rezultata o punem intr-o tava de aproximativ 20 cm diametru, cu fund detasabil. Asezam usor compozitia pe marginea tavii si pe fund, apoi introducem tava in frigider, pentru vreo 30-40 de minute.


2.Intre timp, punem smantana la foc potrivit. Cand s-a infierbantat bine, aproape de punctul de fierbere, adaugam bucatile de ciocolata. Amestecam bine cu un tel pentru a se omogeniza. Lasam crema sa se raceasca.
3. Turnam crema de ciocolata peste blatul rece si introducem la frigider pentru o ora. Decoram tarta cu zmeura proaspata si mai tinem o ora in frigider. Cand crema s-a intarit, scoatem tarta usor din forma, si taiem felii cu un cutit bine ascutit.






Pofta buna!

Niciun comentariu: