10 decembrie 2017

Mancare de fasole rosie (de post)

Print




   Din lipsa de timp apelez de multe ori la fasolea din conserve care mi se pare extrem de utila si practica. Cel mai usor este sa faci o mancare de fasole folosind conservele de la Sun Food sau oricare alta marca preferata.




Ingrediente:

4 cutii cu fasole rosie de la Sun Food sau alta marca preferata
o ceapa mare galbena sau rosie
1/2 borcan de 700 ml cu zarzavat de iarna sau un ardei gras  
taiat marunt si o rosie taiata cubulete
500 ml suc de rosii
50 ml ulei de floarea soarelui
o legatura de marar verde
sare 
piper negru proaspat macinat

Preparare:
1. Desfacem cutiile de fosole si rasturnam zeama, apoi clatim fasolea in 3-4 ape.



2. Intr-o cratita incapatoare punem uleiul la incins si calim ceapa taiata marunt pana devine sticloasa. Adaugam zarzavatul (ardeiul gras si rosia taiata cubulete) si calim pana se inmoaie bine, apoi adaugam sucul de rosii si fierbem la foc mic aproximativ 10 minute. 
3. Adaugam fasolea scursa bine de apa, mararul tocat marunt, condimentam cu sare dupa gust si mai fiebem timp de 10-15 minute pana se ingroasa sosul. 





4. Servim mancarea de fasole cu piper negru proaspat macinat deasupra si castraveti la otet, ori salata de sfecla rosie sau muraturi.




Pofta buna! 

Niciun comentariu: