19 ianuarie 2015

Tartine cu somon si avocado

Print


     
    Un aperitiv rapid de facut, in care descoperim combinatia perfecta de ingrediente!



Ingrediente:
1 bagheta integrala sau de secara
100 gr somon afumat
1 avocado
3 linguri smantana cu 20% grasime
1/2 ceapa mica
un catel de usturoi
2 linguri zeama de lamaie
o lingura ulei de masline
sare si piper dupa gust
1/2 lamaie pentru decor
cateva fire de patrunjel
cateva fire de marar


Preparare:
1. Taiem bagheta in felii groase de aproximativ un centimetru. 
2. Curatam avocado de coaja, ii scoatem samburele, apoi il taiem bucati mari si il pune in robot. Peste acesta adaugam ceapa si usturoiul curatate de coaja, patrunjelul, smantana, zeama de lamaie si uleiul de masline. Mixam cateva secunde pana obtinem o pasta fina. Condimentam pasta cu sare si piper dupa gust.
3. Punem cate o lingura din pasta obtinuta deasupra feliilor de paine, apoi adaugam bucatele de somon afumat. Decoram cu felii mici de lamaie si frunzulite de marar.





Pofta buna!



Un comentariu:

maria mihalache spunea...

Un aperitiv delicios!