17 decembrie 2014

Fursecuri crocante cu ciocolata

Print

      Fursecuri crocante cu gust intens de ciocolata si aroma subtila de portocala! Super delicioase!


Ingrediente:
(pentru 24 buc.)
100 gr ciocolata de menaj cu minim 50% cacao
60 gr unt cu 80% grasime
50 gr zahar brun sau zahar pudra
1 ou
110 gr faina
15 gr cacao neagra
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
esenta de portocala
35 gr zahar pudra pt. invelit fursecurile


Preparare:
1. Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-o craticioara sa se topeasca la bain-marie impreuna cu untul.
2. Luam craticioara de pe foc, adaugam zaharul brun si amestecam cateva minute pana se dizolva. Incorporam oul, esenta de vanilie si esenta de portocala.
3. Intr-un vas amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea, apoi turnam amestecul peste compozitia de ciocolata. Amestecam bine pana se omogenizeaza.


4. Incalzim cuptorul la 160 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava joasa pentru fursecuri.
5. Luam cu ajutorul unei linguri din compozitie si modelam bilute rotunde, apoi le tavalim prin zahar pudra. Scuturam zaharul in exces si le asezam in tava, pastrand intre ele o distanta de circa 2-3 cm. Coacem aproximativ 15-20 de minute, pana cand suprafata s-a intarit si au inceput sa crape. Le lasam sa se racoreasca in tava, apoi le scoatem usor si le asezam pe un platou.






Pofta buna!

Un comentariu:

Dohotariu-Avram Alina spunea...

Ce-mi plac cum crapa la copt!