20 decembrie 2014

Chec cu umplutura de nuci

Print


  
    Perfect pentru weekend, perfect pentru dimineata la o cafea, perfect pentru orice ocazie!


Ingrediente:
Pentru chec:
300 gr faina de tip 000
125 gr unt moale
150 gr zahar
3 oua
200 ml smantana lichida cu minim 30% grasime
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingura zahar pudra pentru ornat
esenta de vanilie

Pentru umplutura:
150 gr miez de nuca
125 ml sirop de artar
75 gr faina de tip 000
30 gr unt moale
1 lingurita scortisoara

Preparare: 
1. Preparam umplutura astfel: amestecam cu o furculita cele 75 gr faina cu 30 gr unt, pana obtinem o compozitie cu aspect sfaramicios. Adaugam scortisoara, nucile tocate grosier si siropul de artar, apoi amestecam pana obtinem o pasta groasa, grunjoasa. 


2. Pentru chec procedam astfel : mixam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa deschisa la culoare. Adaugam esenta de vanilie, apoi alternand o lingura de faina, un ou, iarasi o lingura de faina, apoi al doilea ou, inca o lingura de faina si apoi ultimul ou. In urmatoarea etapa incorporam smantana lichida alternand cu faina, pana terminam cele doua ingrediente. Trebuie sa obtinem o compozitie destul de groasa.


3. Incalzim cuptorul la 180 grade C, apoi ungem cu unt si tapetam cu faina o forma de guguluf cu diametrul de 23 cm. Punem in forma ceva mai mult de jumatate din aluat, apoi ridicam aluatul pe marginea formei, ca sa formeze un sant. Umplutura  nu trebuie sa ajunga la marginea formei. Punem cu grija umplutura de nuci si acoperim cu restul de aluat. Nivelam suprafata si punem forma la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, la foc moderat. Facem testul cu scobitoarea si daca iese curata, este gata prajitura.


4. Lasam prajitura sa se racoresca timp de 15 minute in forma, apoi o rastunam pe un platou. Inainte de servire o pudram cu zahar pudra.



Pofta buna!

7 comentarii:

Algodão Tão Doce spunea...

Olá amiga, hoje quero agradecer a Deus pelo dom da sua vida, e desejar a você e sua família
um feliz e santo Natal, cheio de saúde e alegria!!!
Que seu coração esteja preparado para receber o Menino Deus!!!
Um grande abraço, Marie.

Timea spunea...

Minunat! Pe gustul meu!

Dorina spunea...

Ce frumos si sigur delicios.

Elena spunea...

Se poate inlocui siropul de artar (este mai greu de gasit si destul de scump) cu mierea?

Licuta Marin spunea...

Elena, poti incerca. Nu l-am facut niciodata cu miere dar nu are ce sa fie rau.
O seara minunata iti doresc!

Anonim spunea...

smantana lichida pt frisca?sau ?

Licuta Marin spunea...

Anonim, asa cum ai spus, am folosit smantana lichida pt. frisca. Eu o cumpar de la Lidl sau Kaufland. Se gaseste la cutiute de 200 ml.
O zi minunata iti doresc!