13 noiembrie 2014

Paleuri

Print



   Fursecuri fragede si delicioase, umplute cu crema fina de ciocolata! Mmm, ce poate fi mai bun de-atat?? ;)


Ingrediente:
(pt. aproximativ 50-60 buc.)
Pentru fursecuri:
150 gr unt cu minim 80% grasime
180 gr zahar pudra
3 oua de marime medie
250 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
un praf de sare

Pentru crema:
150 gr ciocolata neagra cu minim 50% cacao
150 ml frisca lichida cu minim 30% grasime
esenta de rom
Pentru glazura:
150 gr ciocolata neagra sau cu lapte

Preparare:
1. Mixam untul (lasat la temperatura camerei) cu zaharul pudra pana obtinem o crema pufoasa.
2. Adaugam pe rand ouale, mixand dupa fiecare pana se incorporeaza bine, apoi adaugam faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt si sarea. La urma adaugam esenta de vanilie.


3. Transferam compozitia intr-un pos in care am pus un varf cu gaura rotunda si formam fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o forma de silicon), cu mica distanta intre ele, pentru ca se vor lasa putin si se pot lipi intre ele. Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la foc moderat aproximativ 15 minute. Nu le lasam sa se rumeneasca prea tare. Lasam fursecurile sa se raceasca complet.



4. Crema o preparam astfel: punem frisca lichida intr-un vas pe foc si o lasam sa se incalzeasca pana ajunge la punctul de fierbere. O dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele, apoi esenta de rom. Amestecam cu telul pana se omogenizeaza compozitia si ciocolata este complet topita. Dam crema la frigider pentru o ora sau un sfert de ora la congelator, pana se intareste. Crema racita o mixam cu mixerul 1-2 minute pana devine pufoasa.


5. Umplem fursecurile doua cate doua cu crema obtinuta, apoi le glazuram cu ciocolata topita si le punem la frigider pentru 1-2 ore.


Pofta buna!

2 comentarii:

Simona spunea...

Cat de frumoase sunt! Cat despre gust.. eu zic sa le probez :)

Anonim spunea...

arata extraordinar de frumoase !
livia