30 octombrie 2014

Ciulama de pui cu ciuperci

Print





Ingrediente:
1 piept de pui dezosat si fara piele
500 gr ciuperci proaspete
2 cepe de marime medie
200 gr smantana cu minim 20% grasime
2-3 catei de usturoi
2 linguri de faina
200 ml supa de pui
2 linguri de ulei
sare si piper 


Preparare:
1. Intr-o cratita punem uleiul si calim la foc mic ceapa si usturoiul, pe care le-am tocat marunt.
2. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam ciupercile taiate felii subtiri si le lasam la calit pana scade toata apa lasata de acestea. Adaugam apoi pieptul de pui taiat cuburi si calim pana se albeste pe toate partile.


3. Intr-un castronel amestecam cu un tel zeama de pui cu faina si adaugam amestecul in cratita cu pieptul si ciupercile, amestecand incontinuu. Lasam ciulamaua sa fiarba 5-6 minute, iar la final adaugam smantana, condimentam dupa gust cu sare, piper si mai fiebem 2-3 minute dupa care oprim focul.


4. Servim ciulamaua calda cu mamaliguta.


Pofta buna!



Un comentariu:

MIhai spunea...

Arata foarte bine! O reteta perfecta pentru zilele friguroase de toamna...