23 septembrie 2014

Paste cu sos pesto de patrunjel

Print


   
    O varianta foarte simpla de a servi pastele, tocmai pentru a pune in valoare sosul atat de fin si delicat, aromat cu usturoi, seminte de pin si ulei de masline!


Ingrediente:
400 gr paste la alegere
(spaghetini, spaghete, pene, scoici, etc)
Pentru sos pesto de patrunjel:
50-60 gr frunze proaspete de patrunjel
4 catei de usturoi curatati de coaja
25 gr seminte de pin
50 gr parmezan ras
100 ml ulei de masline extravirgin
1/4 lingurita sare


Preparare:
1. Pentru a prepara sosul pesto de patrunjel procedam astfel : punem in robot patrunjelul, usturoiul, semintele de pin si 25 ml ulei de masline. Actionam robotul cateva secunde pana obtinem o pasta groasa. Adaugam parmezanul, sarea si inca 25 ml ulei de masline. Actionam robotul si apoi adaugam treptat restul de ulei. Din sosul obtinut oprim 3-4 linguri pentru paste, iar ce ramane il punem intr-un recipient cu capac si il tinem la frigider.


 2. Fierbem pastele conform intructiunilor de pe ambalaj.
3. Punem intr-o cratita incapatoare, la foc mic, cele 3-4 linguri de sos pesto si il diluam cu 2-3 linguri de apa in care au fiert pastele. Adaugam pastele, amestecam bine cu sosul si mai lasam timp de un minut la foc mic. Le servim calde asa cum sunt sau cu putin parmezan ras deasupra.


Pofta buna!

10 comentarii:

Cristina spunea...

Ce bine arata! In plus, patrunjelul este preferatul meu, asa ca nu as refuza o portie!

Paula Gafitescu spunea...

Delicioase pastele iar pozele sunt de milioane! Te pup!

Kyra spunea...

Excelent!
Si sanatos, si apetisant si aratos!
Sigur merge un vin alb demidulce!
:D

Haplea spunea...

Arata tare apetisant!!

TeoBucatar spunea...

Simplu si foarte bun!
l

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Cristina! Si mie imi place tare patrunjelul si in combinatia asta e un deliciu!
Te pup!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Paula!
O seara minunata iti doresc!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Kyra! Daaa, alaturi de un vin bun alb, sunt maxim delicioase!
Te pup!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Haplea!
O seara minunata iti doresc!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, TeoBucatar! Este foarte adevarat! Simplu si tare bun!
Te pup!