4 aprilie 2014

Prajitura cu ricotta si nuci

Print




Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua
160 gr faina
25 gr cacao
150 gr zahar
50 gr miez de nuca
esenta de vanilie

Pentru crema:
250 gr branza ricotta
250 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
50 gr zahar pudra
2 pliculete cu zahar vanilat
Pentru sirop:
200 ml apa
100 gr zahar
1 lingura esenta de vanilie
50 ml lichior de nuci (optional)
Pentru decor:
50 gr nuci tocate grosier

Preparare blat:
1. Mixam galbenusurile cu 50 gr zahar pana obtinem o spuma cremoasa. Batem albusurile spuma cu restul de zahar, apoi adaugam treptat, amestecand incet cu o lingura, galbenusurile, esenta de vanilie si apoi faina amestecata cu cacaua si nucile macinate.
2. Punem compozitaia intr-o tava de dimensiuni aproximative 20cmX28cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Coacem la cuptorul preincalzit, la foc moderat aproximativ 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea.


3. Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in doua foi.


Preparare crema:
1. Batem smantana pana se intareste, apoi adaugam treptat zaharul pudra, zaharul vanilat si la urma branza ricotta.
Asamblare prajitura:
1. Pe un platou mare asezam cele doua foi de blat si le insiropam cu siropul facut astfel: fierbem apa cu zaharul pana obtinem un sirop subtirel, iar dupa ce s-a racit adaugam esenta de vanilie si lichiorul de nuci.
2. Intindem jumatate din crema intre cele doua blaturi, iar cu restul de crema acoperim partea de deasupra a prajiturii. Nivelam cu o spatula si decoram cu nucile tocate grosier. Lasam prajitura la rece cateva ore, apoi cu un cutit bine ascutit o portionam si o servim.



Pofta buna!

2 comentarii:

Amalia Goleanu spunea...

Arata de-a dreptul di-vin!

Dorina spunea...

Foarte faina , de retinut reteta.