3 decembrie 2013

Mini checuri de carne

Print



   Un aperitiv gustos si aspectuos, care la noi s-a servit ca fel principal si a fost mega delicios!!! Multam de reteta, Laura!
   

Ingrediente:
500 gr carne tocata de vita
2 felii de paine alba fara coaja
2 oua mici
2 linguri ulei de masline
50 ml vin alb demisec sau apa calda
1 ardei gras verde
1 ceapa mica
2 catei usturoi
1/2 dovrecel mediu
un morcov mic
100 ml lapte
250 gr rosii intregi la conserva 
sare
piper
oregano
parmezan sau cascaval ras
pesmet si ulei pentru tapetat formele

Preparare:
1. Curatam si spalam  ardeiul, ceapa, usturoiul, dovlecelul, morcovul, apoi le taiem cubulete mici.
2. Intr-o tigaie antiaderenta incalzim uleiul de masline si adaugam legumele. Le calim la foc mic, aproximativ 2-3 minute, apoi adaugam vinul. Cand alcoolul s-a evaporat complet, adaugam rosiile din conserva, strivite in prealabil cu furculita. Amestecm si mai tinem pe foc 2-3 minute pana scade sucul de rosii. Stingem focul si lasam compozitia sa se raceasca complet.


3. Intr-un vas incapator, amestecam carnea cu ouale si feliile de paine inmuiate in prealabil in lapte si stoarse bine. Adaugam apoi legumele racite, condimentam cu sare, piper, oregano si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.


4. Tapetam formele de minichecuri cu ulei si pesmet, apoi le umplem cu compozitia de carne. Coacem mini checurile in cuptorul preicalzit la 180 grade pentru aproximativ 30-40 de minute. Cu 10 minute inainte sa le scoatem din cuptor, adaugam pe deasupra fiecarui chec cate o lingurita de rosii cuburi zdrobite cu furculita si o lingura de parmezan sau cascaval ras. Le lasam inca 10 minute in cuptor, apoi le scoatem si le lasam sa se racoreasca.


5. Le scoatem usor din forme si apoi le servim.


Pofta buna!

2 comentarii:

Cristina spunea...

Yammy!

Licuta Marin spunea...

Multumesc Cristina!!! Te pup!