11 decembrie 2013

Carnati de casa

Print


   
    Gustosi si aromati, carnatii de casa nu lipsesc de pe masa noastra la Sarbatori!
    Se pot folosi diferite amestecuri de carne (porc, vita, oaie), dar cel mai mult conteaza proportia de carne macra si grasime. Ideala ar fi cam 60% carne si 40% grasime, astfel carnatii nu ies uscati si sfaramiciosi.



Ingrediente:
3 kg fleica de porc (poala de porc)
200 ml apa
50 gr usturoi curatat de coaja
2-3 linguri boia de ardei dulce
1 lingura cimbru maruntit
sare si piper dupa gust
4-5 metri mate curatate de porc

Preparare:
1. Carnea spalata si taiata bucati mici o dam la masina de tocat prin sita mare.


2. Adaugam peste carnea tocata: apa si amestecam ca sa se incorporeze, usturoiul zdrobit, boiaua, cimbrul, apoi sarea si piperul, dupa gust. Lasam amestecul cateva ore la rece, sa se intrepatrunda aromele.


3. Matele le spalam bine cu apa calda si le lasam sa stea o jumatate de ora in apa amestecata cu cateva linguri de otet. Le clatim cu apa rece inainte sa le folosim.
4. Punem matele pe dispozitivul de facut carnati, montat la masina de tocat si le umplem, portionand carnatii la o lungime de aproximativ 15
cm. Avem grija sa nu-i umplem prea tare, dar nici sa-i lasam prea goi.
5. Intindem carnatii pe o sfoara sau un bat de lemn, intr-o incapere rece si ii lasam cateva ore sa se usuce. Eu ii fac cu
doua saptamani inainte de Craciun si ii pun la congelator.

 
   Pofta buna!



3 comentarii:

Simona spunea...

Abia astept sa facem si noi.. Mai am de stat o saptamana :)

Cristina spunea...

Carnati de casa sunt cei mai buni!

Licuta Marin spunea...

Simona, noi ii facem mai devreme si ii punem la congelator!!!!

Asa este Cristina!!!

Va pup cu mare drag!