19 noiembrie 2013

Rulouri cu nuca

Print



    Pufoase si pline de nuca aromata! Merg perfect alaturi de o cana cu lapte cald! Ce poate fi mai bun de atat intr-o zi mohorata si friguroasa de toamna??;)



Ingrediente:
Pentru aluat:
500 gr faina
200 ml lapte
20 gr drojdie
2 oua mici
100 gr unt topit
100gr zahar
o lingurita cu esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
Pentru umplutura:
250 gr nuca macinata
100 gr zahar pudra
100-120 ml lapte
un pachet cu zahar vanilat
1 ou batut pentru uns
Pentru sirop:
150 gr zahar
1 lingura cu miere
200 ml apa
o lingurita cu esenta de vanilie

Preparare:
1. Aluatul l-am preparat la masina de facut paine, la programul de framantare si crestere (functia : aluat de paine, pizza). Am pus ingredientele in ordinea urmatoare: laptele caldut amestecat cu zaharul si esenta de vanilie, untul topit,  ouale batute in prealabil cu praful de sare, coaja rasa de lamaie, faina si drojdia sfaramitata.
2. Daca nu aveti masina procedati astfel: puneti drojdia in 50 ml lapte caldut. Adaugati o lingurita de zahar, 2 linguri
de faina si amestecati bine cu telul pana se omogenizeaza. Puneti amestecul sa creasca la cald, timp in care frecati galbenusurile cu un praf de sare, zaharul ramas, coaja de lamaie si esenta de vanilie, pana se face o crema spumoasa. Puneti restul de faina intr-un castron, adaugati compozitia cu drojdia crescuta, compozitia cu oua, restul de lapte si la urma untul topit. Framantati aluatul pana se dezlipeste de pe peretii vasului, apoi lasati sa creasca la cald aproximativ 40-50 de minute.


3. Umplutura o preparam astfel: nuca macinata o amestecam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Turnam laptele fierbinte si
amestecam pana se face pasta.


4. Punem aluatul pe masa de lucru presarata in prealabil cu faina. Framantam putin aluatul crescut si apoi il impartim  exact in doua. Intindem o foaie rotunda, o ungem cu ou batut si deasupra intindem jumatate din umplutura cu nuca. Rulam si taiem bucati de 2,5-3 cm lungime, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta de 1 cm una fata de alta. Eu n-am avut rabdare sa coc doua ture si le-am inghesuit pe toate in prima tura. Procedam la fel si cu cealalta foaie de aluat. Ungem rulourile cu ou batut si le coacem la foc potrivit aproximativ 35-40 de minute.



5. Cum le scoatem din cuptor, le introducem pe rand cu partea de deasupra in siropul fierbinte preparat astfel: punem apa la fiert impreuna cu zaharul si mierea. Lasam sa fiarba incet 3-4 minute si la urma adaugam esenta de vanilie.
Servim rulourile calde sau reci alaturi de o cana cu lapte.





Pofta buna!

15 comentarii:

Rocsy Ciobanu spunea...

Sunt absolut delicioase!

Cristina spunea...

Cat de bine arata!!! Maine ma apuc si eu de copt!

Dorina spunea...

Preferatele mele , o bunatate.

Simona spunea...

Le ador pur si simplu!!! Eu dau laptele.. deci primesc un rulou-doua?! :)

DiaMar bucataria galbena spunea...

Minunate!

Sarea in bucate spunea...

parca le si simt parfumulll:)

Unknown spunea...

Grozave au iesit, rumenite, pufoase, aromate! Vreau si eu cel putin doua bucati pentru ca nu mai pot de pofta :) Te pup!

Brindusa spunea...

Tare gustoase trebuie sa fie. Mi-ai facut pofta :)

Any spunea...

Frumos explicat, iar rulourile arata de milioane!
Cred ca sunt pufoase si aromate la maxim. O sambata placuta iti doresc!

Angelica spunea...

Ce frumos arata!Felicitari!
Tare mult imi plac deserturile cu nuca!
Zi frumoasa!

TeoBucatar spunea...

Tare bune cu nuca, o gustare perfecta!

catkitchen spunea...

Licuta draga , faci niste minunatii de poze de am impresia ca preparatul sta la mine pe masa , zau !!! ;)
O zi superba !!

Biochimist la cratita spunea...

Sunt foarte apetisante!

maria mihalache spunea...

ce asi mai manca si eu cateva.
seara buna!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Rocsy!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Dorina!!!

Multumesc frumos, Simona!!!Cum sa nu? Ador laptele cu rulouri:)

Multumesc frumos, DiaMar!!!

Multumesc frumos, Bia Oana!!!

Multumesc frumos, Paula!!! Te servesc cu mare placere:)

Multumesc frumos, Brindusa!!!

Multumesc frumos, Any!!!

Multumesc frumos, Angelica!!!

Multumesc frumos, Teo!!!

Multumesc frumos, Catkitchen!!!

Multumesc frumos, Alina!!!

Multumesc frumos, Maria!!!

Va pup si va doresc o seara minunata!