7 noiembrie 2013

Mazare cu carne

Print


   
     Delicioasa aceasta mancarica! Preferata familiei;)



Ingrediente:
1kg mazare congelata sau proaspata
4 pulpe de pui
doua cepe potrivite
500 ml suc rosii
2 linguri cu pasta de rosii (bulion)
1/2 cescuta cu apa calda
o legatura marar verde
sare dupa gust
ulei


Preparare:1. Pulpele de pui le spalam si le taiem in doua. Le prajim pe ambele parti intr-o cratita cu ulei, pana se rumenesc usor.


2. Curatam ceapa si o tocam marunt. Punem 50 ml ulei intr-o cratita, apoi adaugam ceapa si calim pana devine sticloasa. Adaugam 30 ml apa calda si o mai lasam sa fiarba inabusit 10 minute.


3. Intre timp pregatim o cratita cu apa calda in care punem mazarea. Fierbem mazarea cateva minute sau pana se inmoaie
usor. O rasturnam intr-o strecuratoare si o lasam sa se scurga bine de apa.


4. Turnam sucul de rosii, bulionul si 50 ml apa calda peste ceapa. Lasam sa fiarba 5 minute, adaugam apoi mazarea, carnea prajita si sare dupa gust. Fierbem mazarea la foc mic timp de 10-15 minute, apoi adaugam mararul tocat marunt. Mai dam in cateva clocote si oprim focul.


5. Servim mancarea de mazare cu Catraveti in otet sau Salata de sfecla rosie cu hrean.



Pofta buna!

8 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Si la mine este la mare cautare mancarea cu mazare!
Pup!

Cristina spunea...

Si noua ne place mazarea!!! Chiar mult!

Sara & Miki spunea...

Si noi prefaram aceasta mancarica! Pup!

Fancy Cake spunea...

Atat de dulce si buna!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, DiaMar!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

Multumesc frumos, Fancy Cake!!!

Va pup si va doresc o seara minunata!

catkitchen spunea...

Preferata mea : mazarea !! ;)

Eden Imobiliare spunea...

Vreau si eu o portie! :)

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Catkitchen!!!

Multumesc frumos, Eden Imobiliare!!!

Pupici si o seara minunata va doresc!