25 noiembrie 2013

Gratin de conopida si broccoli

Print



     O reteta delicioasa, sanatoasa si simpla de facut!



Ingrediente:
1 kg conopida
500 gr broccoli
3 oua mari
150 ml smantana cu 20% grasime
50 ml lapte
50 gr cascaval
un varf lingurita nucsoara
sare
piper
unt si pesmet pentru uns forma

Preparare:
1. Desfacem conopida si broccoli in buchetele, le spalam bine si le fierbem in apa cu sare cateva minute pana se inmoaie usor. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine de apa.


2. Intr-un castron batem bine ouale cu smantana si laptele. Adaugam nucsoara si condimentam dupa gust cu sare si piper.
3. Asezam conopida si broccoli intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Turnam deasupra compozitia
cu smantana si apoi presaram cascavalul ras.


4. Coacem la cuptorul preincalzit aproximativ 35-40 de minute, la foc potrivt, pana cand se rumeneste frumos deasupra. Servim gratinul rece sau cald.




Pofta buna!

6 comentarii:

Cristea Dana spunea...

Tare bine arata!!!
Te pup!

catkitchen spunea...

Arata superb !!!

Any spunea...

Foarte frumos ti-a iesit, parca-i un tablou asa de bine le-ai aranjat in tava!

maria mihalache spunea...

eu am facut doar de brocoli dar uite ca mi-ai dat o idee de care am sa tin cont.multumesc!

Simona spunea...

Cat de bine arata!!!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Dana!!!

Multumesc frumos, Catkitchen!!!

Multumesc frumos, Any!!!

Multumesc frumos, Maria!!!

Multumesc frumos, Simona!!!

Va pup cu mare drag!