17 iulie 2013

Gem de caise

Print



        Dintre toate felurile de gem, cel de caise ramane in topul preferintelor mele;) Asa ca saptamana acesta am avut treaba, mi-am umplut camara cu borcanele pline cu acest gem aromat si delicios!



Ingrediente:
3 kg caise fara samburi
1,2 kg zahar
zeama de la o lamaie


Preparare:
1. Caisele spalate si curatate de samburi le punem intr-o oala cu fundul mai gros sau un vas de tuci.
2. Adaugam zaharul si le punem la foc mic. Dupa ce a inceput sa fiarba adunam spuma rezultata si adaugam zeama de
lamaie.
3. Lasam sa fiarba la foc potrivit timp de aproximativ 1.30-2.00 ore, pana ajunge la consistenta pe care o dorim.



4. Gemul fierbinte il punem in borcane bine spalate si uscate. Le punem capacele si le acoperim pana a doua zi cu un prosop gros. Cand sunt bine racite le punem in camara.




Pofta buna!

2 comentarii:

Rocsy Ciobanu spunea...

Un gem plin de savoare!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Rocsy!!!Asa este;)
Te pup!