10 februarie 2013

Tort de ciocolata cu crema de iaurt

Print



     O combinatie perfecta intre blatul cu gust de ciocolata si crema racoritoare cu iaurt, mascarpone si fructe de padure!Yummy!
   


Ingrediente:
Pentru blat:
 4 oua
100 gr ciocolata neagra cu minim 50% cacao
100 gr unt
100 gr zahar
140 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
un praf de sare

Pentru sirop: 
200 ml apa
3 linguri cu zahar
esenta de vanilie
o lingura de rom
Pentru crema:
 200 gr iaurt gras
250 gr mascarpone
100 ml frisca lichida cu grasime minim 30%
4 linguri cu zahar pudra
150 gr fructe de padure congelate
un plic de gelatina
esenta de vanilie
Pentru glazura:
 150 gr ciocolata neagra cu minim 50% cacao
50 ml frisca lichida cu minim 30% grasime
50 gr unt
Pentru ornat:
 fulgi de ciocolata
fructe de padure

 Preparare:
1. Blatul il preparam astfel: rupem ciocolata bucati si o topim la bain-marie impreuna cu untul pana obtinem o compozitie neteda.
2. Batem ouale cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam ciocolata topita, racorita in prealabil si jumatate
din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma impreuna cu sarea, pana se intaresc si nu mai curg din castron.
3. Adaugam in compozitia de ciocolata cate o lingura din albusurile batute, alternand cu o lingura de faina,
amestecand usor sa nu se lase. La urma adaugam tot albusul ramas si amestecam usor. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma rotunda cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt, si o coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, timp de aproximativ 35-40 de minute. Scoatem blatul pe un gratat si il lasam sa se racesca.


4. Intre timp preparam crema asfel: batem crema mascarpone cu zaharul pudra, apoi adaugam iaurtul Nutriday. Gelatina o punem la inmuiat in 50 ml apa pentru 10 minute, dupa care o punem la bain-marie sa se topeasca, dar fara sa fiarba. Dupa ce s-a topit o adaugam peste crema cu iaurt si mixam cu mixerul pana se omogenizeaza. Din momentul acesta folosim pentru amestecat o lingura. Adaugam fructele de padure asa cum sunt ele congelate, esenta de vanilie si la urma frisca batuta bat. Frisca o indulcim cu o lingura de zahar pudra in momentul in care o batem.


5. Ca tortul sa iasa drept deasupra, taiem partea bombata si o dam deoparte. Blatul ramas il taiem in trei si il insiropam cu siropul preparat astfel: fierbem apa cu zaharul timp de 5 minute pana obtinem un sirop, apoi lasam sa se racesca si adaugam esenta de vanilie si romul.
6. Asamblam tortul astfel: luam o forma detasabila cu diametrul de 18 cm si asezam primul blat (fiindca partea de jos a blatului este mai estetica o lasam pentru pus deasupra si dedesupt punem parte de sus). Peste primul blat asezam jumatate din crema, apoi adaugam cel de-al doilea blat si pe el crema ramasa. Deasupra asezam ultimul blat, imbracam cu o folie si dam la frigider pentru cel putin 3-4 ore. Eu l-am lasat o noapte.


7. Il scoatem din forma detasabila si il ornam cu glazura de ciocolata facuta astfel: topim ciocolata pe bain marie, apoi adaugam frisca lichida si la urma untul. Amestecam bine pana se incorporeaza. Turnam glazura peste tort niveland-o cu o spatula iar deasupra facem modele in forma de valuri, ajutandu-ne de o lingurita. Pe margine lipim fulgi de ciocolata si deasupra punem cateva fucte de padure.






Pofta buna!

21 de comentarii:

Cristina spunea...

Superb tortul. Sectiunea, perfecta!

Kyra spunea...

Mergi pe mina mea!
Sigur ai un vot.
Cum altfel la asa tort?
Cu tot codul galben ma gindesc ca de la Braila la Galati nu e chiar cale lunga.
As putea da o fuga pentru o protie.
Ce zici?

Cristina spunea...

Draga mea, ma uit de cateva minute la poze... superbe!!!! Nu ma indoiesc ca este un tort delicios, asa ca iti tin pumnii!

Simona spunea...

O minunatie de tort!!! Bafta multa la concurs!!
PUpici

Oana spunea...

Multa bafta, iti tin pumnii! E un tort fantastic de aspectuos si gustos :)

Unknown spunea...

Minunat arata tortuletul :) Pozele sunt de vis. Bafta la concurs!! Pupici

Alina Avram spunea...

Frumoasă alegere! Baftă multă!

Unknown spunea...

Superba prezentare! Mult succes!

Anonim spunea...

Chiar e delicios...am avut norocul sa-l degust. Astept cu nerabdare urmatoarea reteta :)
Tatiana

sara & Miki spunea...

Minunat... felicitari... multa bafta! Te sustin la votare! Pup!

Biochimist la cratita spunea...

Ce tort perfect! Prevad deja unul dintre castigatori ;) Mult succes!

Anonim spunea...

Wooow, cata perfectiune! Splendid tortul, felicitari si bafta! Pupici

Adina spunea...

O asa perfectiune,merita votata!:)

maria mihalache spunea...

Excelent!Excelent!Excelent!

Bucate Apetisante spunea...

Mult succes la concurs!

catkitchen spunea...

Ai facut o minunatie de tort !! Multa bafta , draga mea !!

Criss spunea...

Ciocolata e preferata mea, deci tortul mi se potriveste de minune :P
Cred ca are un gust minunat

Timea spunea...

Un tort foarte frumos cu poze pe masura! Bafta multa. Te pup

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Kyra!!!Ce aproape stam!Sigur ca poti veni la o felie:)

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Simona!!!

Multumesc frumos, Oana!!!

Multumesc frumos, Paula!!!Bafta, de asemenea!

Multumesc frumos, Alina!!!Mult noroc si tie!

Multumesc frumos, Anca!!!Asemenea si tie!

Multumesc frumos, Tatiana!!!Cum sa nu?:)

Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

Multumesc frumos, Alina!!!

Multumesc frumos, Delicious Flavours!!!

Multumesc frumos, Adina!!!

Multumesc frumos, Maria!!!

Multumesc frumos, Bucate apetisante!!!

Multumesc frumos, Catkitchen!!!

Multumesc frumos, Criss!!!Adevarat, e un deliciu!

Multumesc frumos, Timea!!!

Va pup si va doresc o seara minunata!

Anonim spunea...

Glazura racita sau direct de pe foc o punem peste tort?

Licuta Marin spunea...

Anonim, se toarna glazura racita putin. Daca o lasam sa se raceasca complet se intareste.
O seara minunata iti doresc!