29 decembrie 2012

Tort cu crema de ciocolata si mascarpone

Print



     Va prezint tortul pe care l-am savurat de Craciun! Daca pe afara m-am straduit sa arate cat de cat...interiorul ne-a incantat la maxim papilele gustative. Este prima data cand am facut aceasta crema. Aveam emotii, dar s-a dovedit a fi de-a dreptul delicioasa.




Ingrediente:(pentru un tort de 24 cm)
Pentru blat:
 5 oua
150 gr zahar
125 gr faina
25 gr cacao


Pentru rulada in care imbracam tortul: 
3 oua
75 gr faina
90 gr zahar
15 gr cacao
Pentru crema:
250 gr crema mascarpone
150 gr ciocolata menaj cu minim 50% cacao
200 ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime
4 linguri cu zahar pudra
esenta de rom
Pentru sirop: 
200 ml apa
3 linguri cu zahar
o lingura esenta de rom
o lingura rom
Pentru decor:
 250 gr martipan
200 gr pasta de zahar
ornamente facute din pasta de zahar si martipan
50 gr unt
2 linguri cu zahar pudra


Preparare:
1. Blatul il facem exact ca AICI si pentru rulada cu care imbracam tortul procedam la fel ca AICI.
2. Crema o facem astfel: batem crema mascarpone cu 2 linguri de zahar pudra si o lingurita de esenta de rom, pana devine cremoasa.
3. Ciocolata o topim la bain-marie, o lasam sa se racoreasca, apoi o adaugam peste crema mascarpone. Amestecam bine sau mixam pana se omogenizeaza.
4. Smantana pentru frisca o batem bat si o indulcim cu doua linguri de zahar pudra, dupa care o amestecam cu crema mascarpone. Mixam pana se omogenizeaza apoi o dam la rece.





5. Siropul il facem astfel: fierbem apa cu zaharul cateva minute, lasam sa se racoresca apoi adaugam esenta de rom si romul.
6. Pentru a asambla, decora si imbraca tortul in martipan, procedam la fel ca la Tortul cu martipan si crema de piersici.
Pentru copt blatul am folosit o forma cu diametrul de 22 cm, si pentru asamblat am folosit o forma detasabila cu diametrul de 24 cm.




 

Pofta buna!

22 de comentarii:

Cristina spunea...

Superb tortul si delicios! Sa aveti un an nou fericit cu bucurii si impliniri pe toate planurile.

Mihaela spunea...

Foarte frumos l-ai decorat, iar interiorul vorbeste de la sine :) La multi ani!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Te-am selectat pentru blogul anului.Intra la mine sa vezi despre ce este vorba.Pupici!

CRistina spunea...

Superb!!! Draga mea iti doresc ca 2013 sa iti aduca numai bucurii si impliniri! Te pup!

Paula Gafitescu spunea...

Grozav tortul!! Sa ai un an nou fericit draga mea!

ama spunea...

Minunat arata interiorul :)

Un an nou cu multe bucurii!

Adriana spunea...

Superb tort!
LA MULŢI ANI! Multă sănătate şi fericire alături de cei dragi!

FLORY spunea...

La multi ani!Un an nou cu sanatate si multa liniste sufleteasca iti doresc!

Emily spunea...

este superb! La multi ani fericiti!

maria mihalache spunea...

An Nou cu toate cele bune!
La multi ani!

maria mihalache spunea...

te-am selectat pentru blogul anului 2012 http://mmihalache.blogspot.ro/2013/01/blogul-anului-2012-blog-of-year-2012.html

Mimmi spunea...

La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!

Simona spunea...

Vai ce tort frumos!!!
Un An Nou fericit va doresc!
Si.. la Multi Ani sanatosi si fericiti, ptr azi ;)
Pupici dulci

gaby_d spunea...

La multi ani Licuta! Sanatate si multe bucurii!
Sper c-ai aniversat frumos.
Te imbratisez cu drag si respect >:D<

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Mihaela!!!

Multumesc frumos, DiaMar!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Paula!!!

Multumesc frumos, Ama!!!

Multumesc frumos, Adriana!!!

Multumesc frumos, Flory!!!

Multumesc frumos, Emily!!!

Multumesc frumos, Maria!!!

Multumesc frumos, Mimmi!!!

Multumesc frumos, Simona!!!

Multumesc frumos, Gaby!!!

Va pup si va doresc sa aveti un an numai cu implini si bucurii, alaturi de cei dragi!

Delicious Flavours spunea...

De mult timp caut o crema buna de ciocolata care sa contina si mascarpone. Intamplator am vazut acuma pe fb poza cu sectiunea si am intrat sa vad repede ce fel de crema este :)
Abea astept sa incerc, sunt sigura ca este exact ceea ce cautam :)
Te pup!

Licuta Marin spunea...

Delicious Flavours, este super delicioasa crema! O recomand cu toata inima!
Astept impresii daca o faci.
Te pup!

Anonim spunea...

Daca nu pun smantana pt frisca pot gasi un inlocuitor?

Licuta Marin spunea...

Anonim, se poate folosi ca inlocuitor frisca lichida vegetala cu minim 27-30% grasime.
O seara minunata iti doresc!

Eujenic spunea...

Buna ziua! Blatul de tort creste daca nu are praf e copt?

Anonim spunea...

Blatul de tort creste fara praf de copt?

Licuta Marin spunea...

Daca respectati intocmai reteta, nu este nevoie de praf de copt. O seara minunata s-aveti!