2 noiembrie 2012

Mancare de conopida cu carne

Print



      O mancare gustoasa si usor de preparat!




Ingrediente:

o conopida mare
800 gr ceafa de porc
o ceapa mare
500 ml suc de rosii
patrunjel verde
sare
ulei

Preparare:

1. Desfacem conopida in buchetele, si o oparim 1 minut in apa cu sare. O scoatem si o dam deoparte.



2. Intr-o cratita cu ulei punem la prajit carnea. O lasam sa se rumeneasca bine pe toate partile.
 



3. Intr-o alta cratita incingem 3 linguri de ulei si punem la prajit ceapa taiata marunt. O lasam sa se rumeneasca usor, dupa care adaugam o cescuta cu apa calda si o mai fierbem inabusit pana se inmoaie bine. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam sucul de rosii. Condimentam  cu sare si il lasam sa fiarba impreuna cu ceapa timp de 5 minute, dupa care adaugam buchetele de conopida oparita.
 



4. Lasam sa fiarba conopida 5 minute, dupa care adaugam carnea prajita. Amestecam usor sa nu se rupa conopida. Mai lasam sa dea in 2-3 clocote, dupa care oprim focul. Adaugam patrunjel verde tocat marunt.
 



 Pofta buna!


7 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Usor de preparat,dar si mai usor de mancat!
Pupici!

Paula Gafitescu spunea...

O mancare delicioasa! Imi place mult conopida si mereu retin combinatiile noi ;) Te pup cu drag!

Cristina spunea...

Conopida imi place in orice combinatie, sunt sigura ca este f buna mancarica ta!

Timea spunea...

Ce bunatate de mancare ai facut!

Maya spunea...

Suna tare bine. Te pup si o duminica frumoasa!

catkitchen spunea...

Ce bunatate ai tu aici !!! Ador conopida !! ;)

maria mihalache spunea...

Gustoasa si sanatoasa!
Pup!