21 iunie 2012

Quiche cu branza de Brie si praz

Print


 

    De mult nu am mai facut o combinatie asa delicioasa:)! Praz dulce si branza de Brie, cremoasa si aromata! Yummy!
 
 
 
Ingrediente:
un rulou de aluat de foietaj (400 gr)
500 gr praz
3 oua
250 gr branza de Brie
50 ml lapte
200 ml smantana
20 gr unt
sare
piper

Preparare:
1. Curatam firele de praz, indepartand o treime din frunze, le spalam bine si apoi le scurgem de apa. Le taiem in rondele de aproximativ 1 cm grosime. Le punem pe foc intr-o tigaie, impreuna cu untul, timp de 5 minute, amestecand continuu. Punem apoi 100 ml de apa calda, sare, piper, dupa gust si amestecam. Lasam totul la foc mic aproximativ 10 minute, pana cand se evapora toata apa.
2. Incalzim cuptorul si il lasam la foc potrivit. Intindem aluatul intr-o forma de tarta si il intepam cu furculita. Batem ouale intr-un castron, apoi le amestecam cu laptele si smantana. Condimentam dupa gust cu sare si piper macinat proaspat.


3. Repartizam prazul pe toata suprafata aluatului. Taiem branza de Brie felii si o aranjam peste praz, apoi turnam compozitia cu oua, lapte si smantana. Punem tarta la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos si apoi o scoatem din cuptor. Presaram piper si o servim calda.
 

 




Pofta buna!


29 de comentarii:

Mirela spunea...

Excelenta reteta! Mi-a starnit o pofta de numa'-numa'! :)

Fancy Cake spunea...

E grozava! Imi place mult!

Poliana spunea...

Minunat arata, si are niste ingrediente delicioase, imi place prazul f mult si cred ca in combinatia asta e de vi! Pup

Adina spunea...

Aveti sortul,doamna !:)

Dupa bunaciunea asta merge o felie de tarta ,la fix !:))

Paradis spunea...

Arata tare bine!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Gustoasa tare.Mi-ai facut pofta.Pup!

Top Cuisine avec Lavi spunea...

Vai de mine, ce bunatate ai gatit aici!

FLORY spunea...

Grozava tarta!

Antonina spunea...

Excelenta tarta! Imi place la nebunie combinatia, iar aluatul in cazul ei il prevad asa cu multa nuca ;) Superbe foto! pupici

catkitchen spunea...

Oarecum suntem pe aceeasi lungime !!! ;) Cred ca a fost super delicioasa combinatia ta !!!

Angie's Recipes spunea...

A lovely savoury tart! Yummy!

Anki spunea...

Arata perfect! Tarta cu praz fac tare des, multumesc pentru ideea de a adauga brie, cred ca e delicios.
weekend fain!

gaby_d spunea...

Ce bunatate! Asa ceva am si eu in cuptor, cu branzica si costita.
Faina de tot.

Mirela Goleanu spunea...

Cred ca si mie imi place reteta ta :)

Any spunea...

Eu zic ca-i tare buna, mai ales ca eu ador Brie-ul!

Simona spunea...

Iubesc prazul si-mi place mult si branza brie, deci preparatul este pe gustul meu!!
Pupici

Sara & Miki spunea...

O combinatie super, cred ca-i o bunatate!

maria mihalache spunea...

Intradevar o combinatie delicioasa.

Cristina spunea...

Imi place mult! Chiar o sa fac si eu azi...Te pup

Alice spunea...

oh doamne!

Maya spunea...

Mmmm, un deliciu!

The Wandering Oltean spunea...

Arata superb!
Si daca mai punem la socoteala ca are si praz... datoria de oltea ma impinge la datorie sa o declar un success :)

Excelente pozele!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Mirela!!!

Multumesc frumos, Fancy Cake!!!

Multumesc frumos, Poliana!!!

Multumesc frumos, Adina!!!

Multumesc frumos, Paradis!!!

Multumesc frumos, DiaMar!!!

Multumesc frumos, Top Cuisine avec Lavi!!!

Multumesc frumos, Flory!!!

Multumesc frumos, Antonina!!!Excelent trebuie sa fie si cu nuca:)!

Multumesc frumos, Catkitchen!!!

Thank you, Angie's Recipes!!!

Multumesc frumos, Anki!!!

Multumesc frumos, Gaby!!!

Multumesc frumos, Mirela!!!

Multumesc frumos, Any!!!

Multumesc frumos, Simona!!!

Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

Multumesc frumos, Maria!!!

Multumesc frumos, Cristina!!!

Multumesc frumos, Alice!!!

Multumesc frumos, Maya!!!

Multumesc frumos, The Wandering Oltean!!!:)

Va pup si va doresc o seara excelenta!!!

simplu si bun spunea...

Greu de rezistat tentatiei, musai de incercat!Da Doamne o ploaie ,sa indraznesc sa mai pornesc cuptorul , ca pe caldurile astea pun tava afara la soare si cred ca nici nu mai am nevoie de cuptor...O noapte racoroasa!

laura spunea...

ce tip de branza este(brie)?

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Simplu si bun!
Da, greu tare cu caldurile astea fara sa facem nimic, daramite sa mai deschidem cuptorul:)
O seara minunata iti doresc!

Licuta Marin spunea...

Draga Laura, ti-as spune cu mare drag povestea branzei de Brie, dar mai bine te las s-o citesti singurica. Am gasit un articol foarte interesant despre branzeturi: http://www.ardei-iute.ro/despre/mancare/branza.htm
Te pup si iti multumesc pentru vizita!

Anonim spunea...

Delicioasa! O facem saptamanal! :)

Licuta Marin spunea...

Ma bucur sa aud asta, Anonim!!!
Si noi am facut-o cam des in ultima vreme. Ne place mult!
O seara minunata iti doresc!