2 ianuarie 2012

Ceapa umpluta

Print


 
   O garnitura dulce-acrisoara, care se potriveste perfect alaturi de coaste de porc caramelizate sau cu orice alta carne!!

 

Ingrediente:

8 cepe potrivite
200 gr iaurt
1 cescuta de cuscus
1 lingurita cu miere
100 gr stafide
1 lamaie
4 catei de usturoi
1 legatura patrunjel verde tocat
sare, ulei
Preparare:

1. Prajim cuscusul cu putin ulei, intr-o tigaie teflonata, pana se aureste. Stingem cu trei cescute cu apa calduta si lasam sa fiarba pana cand se absoarbe toata apa. Punem cuscusul fiert intr-un caston. Adaugam o lingurita cu miere, stafidele, un praf de sare si  sucul de la o lamaie. Amestecam usor si lasam 10 minute sa se intrepatrunda aromele.
2. Separat, amestecam patrunjelul tocat impreuna cu usturoiul zdrobit si putina coaja de lamaie rasa. Din aceasta compozitie, punem o lingura in iaurt si il punem la rece apoi restul il adaugam peste amestecul de cuscus.
3. Taiem deasupra cepelor un capacel si scoatem cu grija o parte din foi lasand doar doua randuri. Umplem cepele cu amestecul de cuscus si le asezam intr-o tava sau o forma ceramica mai inalta. Stropim cu putin ulei si adaugam  o cescuta cu apa calda. Dam la cuptor la foc potrivit timp de aproximativ 40 de minute. Servim cu iaurtul aromat cu patrunjel, alaturi de diferite fripturi.





4. Noi am servit alaturi de coaste caramelizate.
 


Pofta buna!

43 de comentarii:

Sara & Miki spunea...

La multi ani in 2012, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi! Pup!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Sara&Miki!!!
Asemenea si voua!Pup si la multi ani!

Istraterestra spunea...

arata super

Cristina spunea...

Minunat arata!
Un an nou fericit va doresc.

Emily spunea...

arata minunat ♥♥♥
La multi ani draga mea! ♥

Alexandrina spunea...

La multi ani in Noul An!
Ce bunatate e ceapa asta!!

adnia spunea...

ce bine arata! o reteta rafinata si extraordinara!

Elena Sandor spunea...

Cat de frumos!

Dana Cristea spunea...

La multi ani!!! super prezentarea cade obicei!! te pup

gaby_d spunea...

Cum poate arata portia aia!!!

alinutzika spunea...

nu am mancat niciodata! Arata tare bine!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, toturor!!!
Bine v-am regasit in 2012!
Sa fiti sanatosi si sa aveti un An Nou plin numai de bucurii!
La multi ani!

Simona spunea...

La Multi Ani!!!
Cu ce delicatesa ne intampini in 2012... Nu stiu ce gust o avea, dar prezentarea este de milioane! Pupici dulci

Andreea spunea...

La multi ani draga Licuta. S-aveti un an nou incarcat cu bucurii. E foarte interesanta reteta! I-am pus semn de carte.

Cristina spunea...

La multi ani!!! O idee excelenta pentru garnitura! Te pup si iti doresc sa ai un bun, asa cum ti-l doresti tu.

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, fetelor!!!
Va pup si va doresc din suflet un an plin de bucurii, alaturi de cei dragi!
La multi ani!

Claudia spunea...

La mulți ani,Licuta! Foarte interesantă si apetisanta rețeta! De cuscus ce sa mai zic?! Îmi place foarte mult,dar pe aici,nu se găsește așa de mare; dar când îmi trimite sora mea,din tara o sa fac si eu si il voi praji mai tare ca,tare îmi place cum arată la tine! Foarte bun blogul si rețetele tale!!!

Ana Maria Ciolacu spunea...

Arata extraordinar !!
Iti doresc un an nou minunat, si implinirea tuturor dorintelor.
Pupici!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Claudia!!!

Multumesc frumos, Ana Maria!!!

Pup si la multi ani!!

FLORY spunea...

Grozav arata,mai ales in combinatie cu coaste.Te pup!La multi ani!

catkitchen spunea...

Un an nou plin de bucurii si multa sanatate iti doresc!!!
Ceapa asta arata extraordinar de bine , tot zic ca fac si eu si uite ca nu mai apuc :(((( ...

maria mihalache spunea...

Ce bine arata.
Pup si an nou cu toate cele bune!

Ramona Alina spunea...

Absolut delicios si fin:) La multi ani!

Mitinita spunea...

Te astept cu mult drag la o noua editie http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si la multi ani! Sa ai parte numai de bucurii!

beti spunea...

wow they look so beautiful and delicious!

Antonina S. spunea...

La multi ani Licuta! Minunat arata! Si gustoase pe masura! Despre porc nu mai comentez, ca sunt prea ghiftuita cu dansu' ;) Te pup

Alice spunea...

Superbe! ata pot spune.
Un an nou fericit!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Flory!

Multumesc frumos, Catkitchen!!!

Multumesc frumos, Maria!!!

Multumesc frumos, Ramona!!!

Multumesc frumos de invitatie, Mitinita!!!

Pup cu mare drag!

Licuta Marin spunea...

Thank you very much, Beti!!!XOXO

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Antonina!!!Si noi suntem idem cu ghiftuiala:)Pup si la multi ani!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Alice!!!Pup si la multi ani!

Corina spunea...

Place cus-cus-ul sub orice forma! :) Pup

TeoBucatar spunea...

Ceapa pot sa o fac si eu dar prezentarea ta e super!Arata excelent poza!felicitari si mii de pupici pe anul asta!

hapleablog spunea...

Superbe pozele de prezentare!

sarah spunea...

o reteta noua pentru mine dar sigur foarte interesanta.Un an nou fericit!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, tuturor!
Pup cu mare drag!

Dana spunea...

MMMMMM, extrem de apetisant !! Bravo !!

Andra spunea...

excelenta ideea! pupici! :)

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Dana!!!

Multumesc frumos, Andra!!!

Pup cu drag!

Edith spunea...

Cred ca sunt minunate, n-am mancat niciodata, insa arata superb :)

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Edith!!!E o combinatie grozava!Pup!

Anastasia spunea...

M-ai incantat cu retetele astea doua :D ceapa si coasta arata nemaipomenit de bine, am salivat intruna cat am citit retetele !!!!!!!!!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Anastasia!!!Pup!