25 septembrie 2011

Rulada cu mere si stafide

Print



     Mere suculente cu stafide si frisca, rulate intr-o foaie de pandispan pufos cu gust subtil de alune de padure!
  
Ingrediente:
Pentru blat:
3 oua
75 gr zahar tos
25 grame de faina
50 gr alune de padure macinate
un pachet de zahar vanilat

23 septembrie 2011

Tarta cu pere si ciocolata

Print


    
     O prajitura delicioasa, aromata cu invelis crocant si miez moale de ciocolata si pere.

Ingrediente:

180 gr faina
30 gr zahar pudra
30 gr fulgi de migdale
125 gr unt
3-4 linguri apa rece
un praf de sare

Pentru umplutura:

5 pere coapte bine
90 gr unt
45 gr cacao
1 ou
180 gr zahar brun
45 gr faina
esenta de vanilie
optional: zahar pudra pentru ornat

18 septembrie 2011

Castraveti in otet

Print


   O reteta pe care o pregatesc de cel putin 15 ani si de care sunt pe deplin multumita. Nu as schimba-o pentru nimic in lume! Gustul acestor castraveti imi aminteste de copilarie, cand cumparam castraveti in otet (de la magazin) si aveau un gust diferit fata de cei pregatiti in casa.

 
 Ingrediente:

2 kg castraveti cornison
300 ml otet
1200 ml apa
2 linguri sare pentru muraturi
1 lingura zahar
boabe de piper
boabe de mustar
1 morcov
o ceapa

15 septembrie 2011

Pui cu smantana

Print



   Pui, pui, pui si iar pui...

 
 
Ingrediente:

4 pulpe pui
300 gr smantana (20% grasime)
75 grame faina
400 ml supa de pui
cateva boabe de ienibahar
ulei
sare

12 septembrie 2011

Premiu

Print




    
    Multumesc Cristinei pentru surpriza minunata pe care mi-a facut-o! Un premiu superb pe care il daruiesc la randul meu tuturor vizitatorilor! Va pup si va doresc tuturor o toamna bogata si plina de bucurii!

11 septembrie 2011

Tort de biscuiti

Print


 
    Un tort rapid, facut la rece si cu mare efect la "public". Il puteti servi alaturi de cupe de inghetata sau pur si simplu asa cum este. La noi s-a papat rapid fara nici o alta "adaugare" alaturi.

 
 
Ingrediente:

500 gr biscuiti petit beurre
200 - 250ml lapte
100 gr unt
100 gr nuci macinate
50 gr zahar pudra
50 gr cacao
50 gr ciocolata topita
esenta de rom 
esenta de vanilie

6 septembrie 2011

Musaca de vinete

Print



   Ce pot sa va spun despre vinete?? Atat doar... ca le iubesc la nebunie si fiindca anul acesta nu am facut musaca m-am gandit ca e tocmai momentul potrivit sa prepar aceasta bunatate de mancare. Eu am preparat musacaua intr-un vas de lut (Vas Roman) dar puteti folosi orice alta forma termorezistenta. Spor la bucatareala!!!

Ingrediente:

3 vinete (aprox. 2 kg)
2 cepe
3 catei de usturoi
800 gr carne tocata (la alegere)
8 rosii potrivite taiate rondele
3 oua
4 linguri cu smantana
200 ml supa de vita
1/2 legatura patrunjel
1/2 legatura marar
300 ml ulei
sare
piper

2 septembrie 2011

Tarta cu ciocolata si migdale

Print


   O delicioasa prajitura care merge perfect dimineata, langa o cafea sau un ceai!

Ingrediente:

100 gr ciocolata menaj
90 gr migdale macinate
50 gr faina
1 lingurita rasa praf de copt
120 gr zahar
100 gr unt
3 oua
1 lingura ulei pt. uns forma
1 lingura pesmet