15 iulie 2011

Inghetata cu cacao si ness

Print




    Initial am vrut sa fac aceasta inghetata numai cu ness dar s-ar fi dublat cantitatea de ness si m-am gandit totusi... ca mananca si copilul meu, si la varsta lui nu-i trebuie atata cafea. Asa ca am injumatatit cantitatea de ness si am pus si cacao. Nu imi pare rau deoarece a iesit perfecta ca si aroma...gust de ciocolata cu aroma fina de ness. Daca imi spunea cineva acum ceva timp ca am sa reusesc sa fac in casa, o inghetata asa reusita si asa de cremoasa, nu as fi crezut. Am ajuns la concluzia ca nu este nevoie neaparat de masina de facut inghetata. Daca ati putea gusta din aceasta inghetata nu va-ti da seama ca este facuta in casa.
    Sper ca v-am convins cu cele spuse si aratate. Spor la facut inghetata...

 Ingrediente:

6 galbenusuri
6 linguri zahar
2 linguri ness
2 linguri cacao
500 ml frisca lichida (30% grasime)
Preparare:

1. Batem frica bat si o punem la rece ( daca frisca nu este indulcita ii punem doua linguri de zahar pudra in timp ce o mixam).
2. Ca sa fie treaba cat mai simpla,  procedam astfel: batem galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase, adaugam nessul si amestecam, apoi cacao si din nou amestecam. Punem aceasta compozitie pe baie de abur si lasam atat cat sa se topeasca bine zaharul si pana se ingroasa putin. Lasam cateva minute sa se raceasca si turnam cate putin compozitia in frisca batuta, amestecand cu mixerul. Cand terminam punem compozitia rezultata intr-un vas cu capac la congelator.


3. Lasam vasul la congelator aproximativ o ora dupa care il scoatem si amestecam energic inghetata cu o lingura, apoi il punem din nou la congelator. Facem aceasta operatiune de cel putin trei ori si astfel inghetata va fi foarte cremoasa. Sa va spun sincer eu am facut aceasta operatiune de doua ori pentru ca era 12 noaptea si nu puteam sa mai stau sa amestec inca o data dupa inca o ora. Dar dupa mine, cred ca nu trebuia sa amestec deloc, ca se vedea din prima consistenta foarte cremoasa a inghetatei.
4. Am ornat cu sos de ciocolata facut astfel: topim pe baie de aburi 50 gr ciocolata neagra cu 3-4 linguri de lapte pana devine omogena, dam deoparte si mai adaugam o lingurita de unt, amestecand bine pana se incorporeaza.



Pofta buna!

16 comentarii:

sarah spunea...

faptul ca n-am masina de inghetata m-a descurajat mereu.totusi prea bine arata inghetata ta.yummy.pupic si o seara minunata

gaby_d spunea...

Buna dimineata!
Minunata inghetata ta!

Licuta Marin spunea...

Multumesc Sarah!!! Cat despre masina de inghetata...dupa cum spuneam si eu...adio!...nu mai avem nevoie. Pupici!

Licuta Marin spunea...

Multumesc Gaby!!!...Pup!!!

TeoBucatar spunea...

Te revigoreaza de doua ori daca are si ness!Buna...

MIMI spunea...

minunata inghetata!

Licuta Marin spunea...

Multumesc Teo!!!...

Licuta Marin spunea...

Mutumesc frumos, Mimi!!!...Pupici!

Diamar spunea...

Fac si eu ceva de genul asta,dar si cu putin lapte si ciocolata.Este super buna.Am sa prestez si reteta ta.Mi-ai facut pofta de inghetata.

Licuta Marin spunea...

Multumesc Diamar!!! Ma bucur ca m-ai vizitat!...Te pup si iti doresc un weekend minunat!

Diamar spunea...

Am postat-o si eu dar din pacate fara poze.Nu am aparatul acasa,dar am sa fac si sper sa ma descurc sa le postez.Nu prea ma pricep.sunt incepatoare.Multumesc pentru ca te-ai alaturat prietenilor mei.Eu abia am creat blogul(mi l-a creat cineva).Inca odata multumesc.
Inghetata mea se numesta Inghetata Mocca

maria mihalache spunea...

Minunat de buna si binevenita pe caldurile astea.
O zi frumoasa!

Licuta Marin spunea...

Pentru putin, Diamar!!!...Pupici!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Maria!!! Ma bucur ca iti place!...Pentru caldurile astea este perfecta...Te pup!

Mihaela spunea...

In final ai reusit sa faci o poza superba, cred ca si gustul e pe masura :)

Licuta Marin spunea...

Multumesc Mihaela!!! Pana nu s-a topit de tot...am reusit sa-i fac cateva poze...Pup!