9 iunie 2011

Prajitura cu capsuni

Print



    Ca sa nu treaca sezonul capsunilor fara sa fac o prajiturica cu aceste fructe super parfumate, am ales o reteta simpla si la indemana oricui. 




Ingrediente:

3 oua
300 gr iaurt gras
300 gr capsuni
300 gr zahar
400 gr faina
170 mi ulei
30 gr fulgi migdale
2 lingurite praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie

   Preparare:

1. Se bat ouale cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga iaurtul, apoi uleiul, vanilia si la urma faina amestecata cu praful de copt si sarea.
2. Se unge o tava (25cmx35cm) cu putin unt si se tapeteaza cu faina sau direct cu hartie de copt. Se rastoarna compozitia in tava. Peste ea se aseaza capsunile taiate sau intregi (eu le-am taiat pentru ca erau foarte mari). La urma se pune peste capsuni fulgii de migdale.
3. Se da la cuptor la foc potrivit 40-45 de minute. Facem testul cu scobitoarea.
4. Cand este gata scoatem tava si lasam sa se raceasca. Taiem prajitura dupa o forma dorita si pudram cu zahar.



Pofta buna!

6 comentarii:

Maya spunea...

Excelenta prajitura,iar imaginile...superbe ca totdeauna!Cîta lumina,cîta culoare...frumos!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Maya!...esti foarte draguta. Te pup.

Antonina Sofia Sociu spunea...

Licuta mie deja mi se pare dubioasa treaba !! ce prafuri de magie folosesti??? arata superb ... dar na, ca intotdeauna... cred ca ti-ai facut proviziile de potiune pentru toata viata, nu?? Pupici

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos, Antonina!...Cuvintele tale ma ung la suflet...Te pup dulce...

Ramona Alina spunea...

Delicios!!!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Ramona!...