12 iunie 2011

Macrou a la grec

Print



   Ce ziceti astazi de un peste la cuptor? O idee buna. Nu? Am cumparat ieri 4 macrouri, am rasfoit vechea mea carte de bucate si uitati ce a iesit.


Ingrediente:

4 macrouri
5-6 catei de usturoi
50-100 ml ulei
200 ml vin alb
200 ml suc de rosii
2-3 rosii mici
5-6 foi de dafin
cateva boabe de piper
cimbru
sare
o lamaie


Preparare:

1. Pestele se curata, se spala si se da cu sare.
2. Se ia o tava, se aseaza pestele si se toarna uleiul peste el. Apoi usturoiul taiat marunt, rosiile taiate, se presara cimbru, se adauga foile de dafin, boabele de piper, vinul si la urma sucul de rosii.



3. Se da tava la cuptor pentru 45 minute. Se scoate din sfert in sfert de ora, se ia zeama din tava si se toarna usor cu lingura peste peste.

 
4. Cand se serveste se stropeste cu zeama de lamaie.
Se poate servi cu garnitura de orez, piure, etc. Noi am servit cu mamaliguta.



Pofta buna!

4 comentarii:

Nely spunea...

Vai...ce pofta mi-ai facut si cat de bine arata!!!...in genul asta il prepar si eu si este...foarte, foarte gustos! O saptamana placuta!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Nely. O saptamana placuta si tie...

sara & Miki spunea...

Eu una ador pestele. Al tau e foarte apetisant, pozele sunt minunate. Pup!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Sara si Miki!Sunteti foarte draguti. Si eu prefer pestele mai mult decat alte preparate.