4 iunie 2011

Cartofi cu bacon si ciuperci

Print
   


   Cand nu vrei sa stai in bucatarie prea mult, sa gatesti mancaruri complicate, alegi retete cat mai rapide si usor de facut. Asa patesc eu in preajma weekendului. Si asa am ales aceasta reteta.

Ingrediente:

1 kg cartofi
200 gr cascaval
200 gr bacon
250 gr ciuperci
3 linguri ulei masline
unt pentru uns forma
5-6 rosii cherry pentru decor
   Preparare:

1. Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb cu putina sare. Se scot si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
2. Ciupercile se taie felii mari si se calesc cu uleiul de masline. Dupa ce sunt aproape gata se adauga si baconul taiat fasii si se calesc impreuna cateva minute.
3. Ungem o forma (tava) cu unt. Punem jumatate din cartofii fierti in vas. Peste ei punem amestecul de ciuperci cu bacon si apoi cartofii ramasi. Peste acestia punem cascavalul ras si la urma ornam cu cateva rosii cherry.
4. Dam la cuptor 15-20 minute dupa care putem servi.


Pofta buna!

7 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

O combinatie pe gustul meu! foarte bun si foarte bine arata!

Antonina S. spunea...

Ca de obicei.. o imagine impecabila !! Minunat Licuta ! o zi frumoasa

Licuta Marin spunea...

Multumesc Adela! Este gustos si rapid de facut...O duminica placuta!

Licuta Marin spunea...

Multumesc Antonina, esti o draguta! Te pup...

Petronela spunea...

Pe cat de simplu pe atat de gustos si...aratos!!!
O seara cat mai placuta!!!

Licuta Marin spunea...

Multumesc Petronela...O seara placuta si tie!

Anonim spunea...

Foarte bun. Cea ce am citit pe saitul tau despre Blogger: Din bucătăria mea - Trimiteti un comentariu m-a ajutat sa inteleg mai bine anumite lucruri. Te felicit pentru conceperea licutamarin.blogspot.ro, care e un site care trebuie cunoscuta.