21 mai 2011

Prajitura Noire

Print
  


    Pentru toti Constantinii si Elenele, sa traiasca cu numele si sa serveasca din partea mea o delicioasa felie din prajitura "Noire".


Ingrediente:

150 gr unt
160 gr biscuiti de cacao
200 gr ciocolata amaruie
2 linguri coniac
250 ml frisca lichida cu 30-35% grasime
15 gr gelatina

Pentru ornat:

50 gr ciocolata amaruie
50 ml lapte
25 gr fulgi ciocolata



   Preparare:

  1. Topim 75 gr unt la temperatura mica. Zdrobim biscuitii intr-un robot de bucatarie. Amestecam cu untul. Tapetam o tava de capacitate aproximativa 500 g, cu folie alimentara si adaugam amestecul de biscuiti, apasand pe fund cu dosul unei linguri. Racim la frigider.
  2. Topim 200 gr ciocolata amaruie intr-un castron deasupra unui vas cu apa care fierbe, racim usor, apoi adaugam coniacul si frisca. Va rezulta o compozitie lichida in care veti adauga 75 gr unt.
  3. Punem gelatina la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc la baie de abur pana se topeste bine , dar fara sa fiarba apoi o adaugam in compozitia de ciocolata.
  4. Compozitia nou rezultata o punem in tava peste biscuiti si o lasam la frigider pana a doua zi cand o rasturnam pe un platou. Scoatem usor folia si  decoram cu sos si fulgi de ciocalata.
  5. Sosul de ciocolata il facem din 50 gr ciocolata amaruie cu 50 ml lapte, topite pe baie de abur. Fulgii de ciocolata i-am facut cu razatoarea sau cu aparatul de ras legume.


Pofta buna!

25 de comentarii:

Cristina spunea...

Arata foarte frumos! Felicitari!

Cristina spunea...

Absolut senzationala prajitura!

Maya spunea...

Superbe imagini,retete foarte bune,prezentate impecabil...un blog care încînta pupila atît cît si papila!

Din bucataria mea spunea...

multumesc foarte mult. imi plac ca retetele sa fie gustoasa dar sa iti incante si privirea...

Antonina Sofia Sociu spunea...

Cat e de fina si apetisanta... Sunt impresionata maxim ! :) O zi minunata ca aceasta prajiturica ...

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Antonina, pentru toate aprecierile, esti o draguta. Zile foarte bune si tie.

Alice spunea...

Sigur il fac si eu :))

Adela Zilahi spunea...

Arata ffff delicioasa !

Din bucataria mea spunea...

Alice, chiar te rog sa incerci reteta.

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Adela, pentru apreciere.

Andreea spunea...

Servus Licuta,

fotografiile sunt absolut fabuloase! Musai sa incerc reteta. Ce ma bucur ca te-am gasit!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Andreea...Ma bucur ca iti plac fotografiile. Dupa cum vezi, retetele sunt usor de facut dar de mare efect. Merita sa le incerci...

mandala spunea...

SUPERBA !

Din bucataria mea spunea...

Multumesc frumos Mandala!!!Ma bucur ca iti place!...

Can't boil an egg spunea...

Doamne, cine ma pune sa intru pe asemenea bloguri??? Sigur sunt toate mancarurile home made? Sau aveti o cofetarie la colt si din cand in cand faceti cate o vizita si cate o poza...? Superbe toate minunatiile astea!!! Felicitari din suflet, doamna Licuta! Foarte fain tot!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Diana!!! As vrea sa am in apropiere o cofetarie in care sa gasesc asa prajiturele dar din pacate nu am...si incerc sa inlocuiesc cofetaria mult visata cu multa straduinta si placere in acelasi timp. Pupici!!!... si te mai astept.

raluka spunea...

ati folosit o tava mica de chec adica de mini chec?nu una pentru dimensiunea unui cozonac obisnuit?

Din bucataria mea spunea...

Da Raluka, am folosit o tava mica de chec, capacitate cam 500 gr. E prea mare cea de cozonac!

Timea spunea...

Imi place tare mult prajitura aceasta! Si atat de frumos arata!

Mirela spunea...

Doamne ce bine arata ,gata o voi incerca si eu cat de curand.Am retinut reteta.

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Timea!!!Pup!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Mirela!!!Pup si multam inca o data pentru vizita!

Anonim spunea...

buna seara, am o intrebare...nu am biscuiti cu cacao, doar normali su pepite de ciocolata , pot sa pun asa? sau biscuiti digestivi sau speculos? multumesc

Licuta Marin spunea...

Anonim, daca biscuitii "pepite" sunt simpli (fara crema sau glazura) ii poti folosi fara nici o problema.
Oricum poti folosi orice fel de biscuiti doresti, dar daca prajitura e numita "neagra", atunci neagra sa fie:)
O seara minunata sa ai!

Adina spunea...

Draga mea ,intra aici http://www.infocs.ro/prajitura-fara-foc-tortul-noire/

Ordinarii astia mi-au furat 12 retete culinare ,ma lupt cu ei de 2 saptamani sa le stearga,de-abia au sters jumatate din ele !
I-am reclamat si eu ,si Petitchef-ul ,si alte colege...!
Tot site-ul asta este facut doar din plagiat !