24 mai 2011

Orange-muffins

Print



   Am pregatit aceasta prajitura pentru copilul meu caruia ii plac nespus de mult briosele si portocalele, deasemenea. Dar sunt ideale si pentru dimineata la o cafea.

Ingrediente:
 
Pentru muffins:

3 oua
150 de grame de zahar
40 de grame de unt
300 de grame de faina
200 ml smantana
coaja rasa de la 2 portocale
1 plic de zahar vanilat
1 plic de praf de copt

Pentru jeleul de portocale:
1 plic de budinca de vanilie 
400 ml suc natural de portocale
3 linguri de zahar
coaja de portocale confiata



   Preparare
1. Preparati jeleul de portocale astfel : puneti sucul de portocale pe foc . Amestecati budinca cu zaharul si cu putin suc si adaugati in sucul de portocale. Cand incepe sa fiarba adaugam coaja confiata si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa si apoi dam la o parte, sa se raceasca.

2. Punem intr-un bol ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala si mixam pana obtinem un aluat cremos. Apoi adaugam untul topit, smantana, faina si praful de copt.
 3. Aluatul rezultat este exact pentru 12 briose. Se pregatesc formele adaugand in fiecare gol cosulete de hartie speciala pentru acestea (dimensiune 3.5x7 cm)

 4. Fiecare forma se umple pe jumatate cu aluat, apoi se pune cate o lingurita plina cu varf de jeleu, dupa care se completeza cu aluat 3/4 din cosulet.



 5. Se coc 20-30 minute la foc potrivit .Se lasa briosele in forme un sfert de ora dupa care se scot si se lasa la racit.


 6. La urma le ornam cu jeleul ramas si le pudram cu zahar.
Sunt super aromate!

Pofta buna!

Niciun comentariu: