26 aprilie 2011

Briose cu dulceata de mure

Print



   Va propun astazi un dulce foarte economic si rapid de facut. Eu aveam in camara un borcan cu dulceata de mure si am zis sa incerc cu acesta. Dar puteti incerca cu orice alt fel de gem sau cei carora le place foarte mult ciocolata pot pune o lingurita de crema de ciocolata sau un patratel de ciocolata.
   Pentru cei care aveti copii este un dulce nemaipomenit si vor fi foarte incantati de acesta.


Ingrediente:

300 gr faina
200 ml iaurt
2 oua
100 ml ulei
130 gr zahar
un praf de copt (10 gr)
un varf cutit sare
vanilie
200 gr dulceata de mure



Preparare:

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care se adauga faina , praful de copt, sarea  si vanilia .
2. Aluatul rezultat este exact pentru 12 briose. Se pregateste formele adaugand in fiecare gol cosulete de hartie specila pentru acestea (dimensiune 3.5x7 cm, se gasesc la Metro, Selgros, etc.)
3. Fiecare forma se umple pe jumatate cu aluat , apoi se pune cate o lingurita si jumatate de dulceata de mure, dupa care se completeza cu aluat 3/4 din cosulet.
4. Se coc 20-30 minute la foc potrivit. Se lasa briosele in forme un sfert de ora dupa care se scot.


POFTA BUNA!

4 comentarii:

Postolache Violeta spunea...

Am facut si eu ieri briose cu dulceata de mure, minunate au iesit, Alexandrei i-au placut tare mult !
Multumesc pentru reteta !

Din bucataria mea spunea...

Ma bucur mult ca ai incercat reteta si ma bucur si mai mult ca i-au placut fetitei!!!Pup dulce!

Anonim spunea...

buna.as putea pune alatul in formele pentru briosa.fara formele de hirtie?

Licuta Marin spunea...

Anonim, sigur ca se poate, dar inainte de a pune aluatul se unge forma cu unt si se tapeteaza cu faina.
O seara minunata iti doresc!